Ο Δήμος Ηρακλείου υλοποιεί πιλοτικό πρόγραμμα κατ΄ οίκον νοσηλευτικής φροντίδας - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

05 Αυγούστου 2022

Ο Δήμος Ηρακλείου υλοποιεί πιλοτικό πρόγραμμα κατ΄ οίκον νοσηλευτικής φροντίδας

 Ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικών Υπηρεσιών. Συγκεκριμένα, προσφέρει κατ’ οίκον νοσηλευτική φροντίδα σε άτομα που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν ή αυτοεξυπηρετούνται μερικώς.



Το πρόγραμμα αφορά προς το παρόν σε όσους διαμένουν στη 2η Δημοτική Κοινότητα Ηρακλείου, καθώς λειτουργεί ακόμα σε πιλοτικό στάδιο. Η ανάγκη υλοποίησής του προέκυψε από τα αποτελέσματα έρευνας που είχε πραγματοποιηθεί στην ίδια περιοχή με σκοπό τη διερεύνηση των αναγκών (κοινωνικών και υγείας) της συγκεκριμένης ομάδας ανθρώπων. Στόχος του Δήμου Ηρακλείου είναι στο μέλλον να επεκταθεί.

Όπως δήλωσε σχετικά η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένα Παπαδάκη: «Το συγκεκριμένο πρόγραμμα λειτουργεί παράλληλα με τα προγράμματα “Βοήθεια στο σπίτι” της περιοχής και σκοπός του είναι η παροχή κατ΄ οίκον νοσηλευτικής φροντίδας στα άτομα που την χρειάζονται, αλλά και η ανακούφιση των φροντιστών τους. Διαπιστώνουμε στην πράξη πόσο σημαντικά είναι τέτοιου είδους προγράμματα και για αυτό τον λόγο θα καταβάλλουμε προσπάθεια ώστε να συνεχιστούν και στο μέτρο του εφικτού να επεκταθούν. Όπως έχουμε πει πολλές φορές άλλωστε, στόχος μας είναι ουδείς κάτοικος αυτής της πόλης να νιώθει μόνος και αβοήθητος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............