Οι Γυναίκες Ματώνουν… - kriti traveller

kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

...
Ένα Ξενοδοχείο με Δωμάτια Φωλιασμένα μέσα σε Βράχια
...
Στον ΚΟΚ Του Χωριού Ποιός Έχει Προτεραιότητα
...
Ο Φτερωτός Λέοντας Του Φρουρίου Κούλε
...
Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Καλοκαιρινού
...
Οι 20 Παραλίες Παράδεισος Επί Γης
ΚΡΗΤΗ
...
Ο μοναδικός Βασίλης Σκουλάς στην Γκουβερνιώτισσα
...
Απίστευτη Τιμή Για Ξαπλώστρες Στην Κρήτη
...
Το δώρο των Κρητικών στην Έλενα Παπαρίζου
...
Τέταρτη Μεγαλύτερη Πόλη Στην Ελλάδα Το Ηράκλειο
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

05 Αυγούστου 2022

Οι Γυναίκες Ματώνουν…

 Μέσα σε 48 ώρες: Τρία εγκλήματα με θύματα γυναίκες σε Ρέθυμνο, Ζάκυνθο και Αθήνα.

 
«Έλειπα, δεν πρόλαβα. Συνέβαινε για αρκετά χρόνια. Το φταίξιμο είναι και δικό μας, γιατί δεν είχαμε πάρει τα απαραίτητα μέτρα, ήταν πολύ μεγάλο λάθος μας αυτό», είπε στον ANT1 ο γιος του θύματος στη Ζάκυνθο.
Η γειτόνισσα πήρε την αστυνομία, ήρθε η αστυνομία και δεν έκανε τίποτα. Έλεγε η γειτόνισσα «μην την αφήσετε μόνη της» και οι αστυνομικοί της είπαν να πάει να καταθέσει μήνυση. Την άφησαν αβοήθητη, μόνη της», λέει ο γιος του θύματος και καταλήγει πως «οι αστυνομικοί έχουν μεγάλο μέρος ευθύνης για ό,τι συνέβη. Δεν πήραν τα κατάλληλα μέτρα».

Και συνεχώς η λίστα μεγαλώνει, ο τραγικός απολογισμός για το 2021 ήταν οι 17 δολοφονίες γυναικών για το μόνο λόγο επειδή ήταν γυναίκες.

Στην ουσία εκείνο το χρονικό σημείο, η γυναίκα για τον θύτη, έχει παραβιάσει τον ρόλο που ο ίδιος της έχει αποδώσει ως γυναίκα και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να τιμωρηθεί .Η γυναικοκτονία είναι η πιο ακραία μορφή εφαρμογής της πατριαρχίας πάνω σε αδύναμο σωματικά ή ψυχολογικά θύμα-γυναίκα λόγω ζήλιας, λόγω θυμού, λόγω οργής, λόγω απόλυτου ελέγχου. Πόσα θύματα πρέπει να θρηνήσουμε ακόμη; Πόσα ονόματα πρέπει να βαφτούν με αίμα και να είμαστε μάρτυρες μιας στρεβλής κοινωνικής απραξίας; Όλες και όλοι να απαιτήσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα να θεσπιστεί ξεχωριστό ποινικό αδίκημα ο όρος Γυναικοκτονία με αυξημένες ποινές.Η έμφυλη βία αποτελεί πολύ σοβαρή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πρέπει να καταρτιστεί σχέδιο για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας, τον εντοπισμό καταστάσεων κινδύνου και την υποστήριξη και προστασία των θυμάτων. Η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης που έγινε νόμος στη χώρα μας το 2018 παραμένει το διεθνές πρότυπο και το βασικό εργαλείο για την εξάλειψη της έμφυλης βίας και είναι απαραίτητη η σωστή εφαρμογή της.Είναι επείγουσα ανάγκη η δημιουργία ενός πλέγματος ασφαλείας και υποστηρικτικών υπηρεσιών για τα θύματα της έμφυλης βίας (φιλοξενίας, ιατρικής, νομικής και ψυχολογικής υποστήριξης, εύρεσης εργασίας) που να είναι αποτελεσματικό, με αδιάλειπτη λειτουργία και κατάλληλο και μόνιμο προσωπικό.Η εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στη Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση στα σχολεία πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα και γενικευμένα.Προτείνεται σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Θυμάτων Βίας ,ούτως ώστε τα θύματα να μπορούν να καταγγέλλουν επώνυμα τους θύτες, χωρίς φόβο και συστολές, να αξιολογούνται οι καταγγελίες και να δρομολογούνται για την δικαιοσύνη με διαφορετικούς ρυθμούς και διόδους.
Μέχρι που καμία γυναίκα να μην ξαναφοβηθεί, καμία γυναίκα να μην ξανακρυφτεί, καμία γυναίκα να μην ξαναματώσει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνήστε μαζί μας - krititraveller@gmail.com
.............
ΠΟΙΗΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ
...
«Ασκήσεις Σκέψης Την Εποχή Του Κορωνοϊού»
...
Αλήτες Άγγελοι Ξεχασμένοι Στο Πλακόστρωτο
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ
...
Παραδοσιακές Συνταγές Το Καπρικό Της Μαρίνας
...
Η Υφάντρα Που Υφαίνει Και Ξεφαίνει
...
Ανδρέα Ζούλα "Εγώ, Ο Ορφέας Και Οι Ορφικοί Ύμνοι"
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
...
Πόσο Δικός Μας Μπορεί Να Γίνει Ενας Ξένος
...
Τσιγκούνης Στην Τσέπη, Και Στην Ψυχή
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
.............

Post Top Ad

.............