Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου 6 και 7 Αυγούστου στους χώρους του Δήμου Ηρακλείου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

05 Αυγούστου 2022

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου 6 και 7 Αυγούστου στους χώρους του Δήμου Ηρακλείου

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου 6 και 7 Αυγούστου στους χώρους του Δήμου Ηρακλείου

 ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022

ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ»

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: «Οι λίρες» από το Θέατρο Κρήτης


Υποστήριξη: Δήμος Ηρακλείου, ΔΗ.ΚΕ.Η.

Ώρα έναρξης: 21:30 || Τιμές Εισιτηρίων: 10€

Το Θέατρο Κρήτης,παρουσιάζει φέτος το καλοκαίρι, την κρητική κωμική ηθογραφία της Δημουλας Σαλουστρου, "ΟΙ ΛΙΡΕΣ".

Σε ένα ορεινό χωριό της Κρήτης, η ζωή κυλούσε ήσυχα...μέχρι που μια μέρα, μια τυχαία ανακάλυψη ενός χάρτη, ανατρέπει την ηρεμία και φέρνει στην επιφάνεια ξεχασμένα γεγονότα της Κατοχής. Γκεσταπιτης ο Πολύδωρος στα κοπελατα του και νεκρός από ανακοπή δέκα χρόνια μετά που έφυγαν οι γερμανοί, καταφέρνει να ζωντανέψει όλο το χωριό και να το βγάλει από τη ρουτίνα του... 

Ο Χαραλαμπης, η Ζαφειρένια, το Γιασεμιω,ο Νικολης μπαίνουν κι αυτοί στο ψάξιμο του θαμμένου θησαυρού. Άξιζε όμως τον κόπο? Οι ήρωες του έργου, είναι όλοι κάτοικοι ενός ορεινού κτηνοτροφικού χωριού στη δεκαετία του 80. Λόγω των πολλών επιδοτήσεων, στη πλειοψηφία τους τεμπέληδες, με μεγαλύτερο τον Χαραλάμπη,εκτός τη γυναίκα του, τη Ζαφειρένια, γυναίκα άξια, παλιάς κοπής, η φίλη της το Γιασεμιω,που η μόνη της ασχολία, είναι η καλοπέραση, ο καφετζής ο Νικολης, το άγρυπνο μάτι του χωριού, που όμως είναι εχεμυθος, η χήρα, η ζωντανή φωτογραφία μιας άλλης εποχής και ο Πολύδωρος, η φωνή του παρελθόντος που με μια στοίβα κιτρινισμενα χαρτιά, από τον χρόνο, βάζει τα πράγματα στη θέση τους.! Η σκηνοθεσία είναι του Μιχάλη Μπαλαμούτσου.

Ηθοποιοί: Βαγγέλης Μαστορογιαννακης Λίτσα Χριστουλακη Σοφία Αλεξάκη,Ελένη Μαρακη Αντώνης Βούρλος Τεχνικός..Μανουσος Μαυροφορακης. Διανθισμένο με υπέροχη παραδοσιακή κρητική μουσική.. Υπεύθυνος θεάτρου..Βαγγέλης Μαστορογιαννακης


ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ»

ΣΥΝΑΥΛΙΑ – ΖΩΝΤΑΝΗ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ: Γιώργος Περβολαράκης solo FAFLÁGOS – New*Sea*Wave vol.5_eléctro & Ιστορίες Θεάτρου

Υποστήριξη: Δήμος Ηρακλείου, ΔΗ.ΚΕ.Η.

Ώρα έναρξης: 21:30 || Τιμές Εισιτηρίων: 8€ || ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: Κηποθέατρο « Νίκος Καζαντζάκης», Βιβλιοπωλείο «Το Φωτόδεντρο», Ο Καφενές του Καγιαμπή, Bunker Print Lab, Δισκόραμα

Επιστρέφει στο Ηράκλειο, τη γενέτειρά του, για να παρουσιάσει και να ηχογραφήσει ζωντανά στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» την 5η εκδοχή του “FAFLÁGOS – New*Sea*Wave” ο διακεκριμένος μουσικός Γιώργος Περβολαράκης, ιδρυτικό μέλος των πολυβραβευμένων και πολυταξιδεμένων σε διεθνή φεστιβάλ μουσικής και θεάτρου Miscelanea Guitar Quartet, Dr.Opin και Breloque Theater Group, πρόσφατα δε βραβευμένος με το STELLA*20 της ASSITEJ Austria για τη σύνθεση και εκτέλεση επί σκηνής της μουσικής στη βασισμένη στο μυθιστόρημα Ο ηλίθιος του Φ. Ντοστογέφσκι θεατρική παράσταση “IDIOTen-die welt steht kopf” («ΗΛΙΘιοι – ο κόσμος έχει έρθει τα πάνω κάτω»), παραγωγής του TATU Theater Salzburg.

Οι σόλο συναυλίες του Γιώργου Περβολαράκη αποτελούν συνολικά ένα πείραμα εν εξελίξει μέσα στoν χρόνο. Η συγκεκριμένη 5η εκδοχή αποτελεί ένα πλούσιο –πολυγλωσσικό και πολυπολιτισμικό– μουσικό ψηφιδωτό στον πυρήνα του οποίου λάμπει η κλασική κιθάρα, άλλοτε μέσα στη μοναχικότητά της από την μπαρόκ εποχή μέχρι το εύθραυστο σήμερα κι άλλοτε συνδεδεμένη με εφέ ηλεκτρικής κιθάρας και πλαισιωμένη από ηχοτοπία (soundscapes) σχεδιασμένα από τον ίδιο, καθώς και από διακριτικούς έως και πιο θορυβώδεις ηλεκτρονικούς ήχους, με το θέατρο να αναδύεται μέσα από τη μουσικότητα και τη μουσική μέσα από τη θεατρικότητα.

Ηχοληψία & Φώτα: Δημήτρης Χατζάκης


ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ»

ΣΥΝΑΥΛΙΑ: Αφιέρωμα στο Ελληνικό Τραγούδι με τους Παύλο Σημανδηράκη και Πόπη Ξενικάκη

Διοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης, Συνδιοργάνωση: Δήμος Ηρακλείου, ΔΗ.ΚΕ.Η.

Ώρα έναρξης: 21:30 || Είσοδος Ελεύθερη

Στην όμορφη πόλη, συναντιούνται η Μαργαρώ, ο κυρ Αντώνης, η Φαίδρα, ένας ευαίσθητος ληστής, αφήνουν τη νύχτα να μας πάρει και να μας ταξιδέψει με μια βαρκούλα από τον Κάτω Γαλατά ως τη Τζαμάικα με μελωδίες του Μίκη, των Μάνων, του Σταύρου και του Γιάννη.

Στο ταξίδι, μας μιλούν με φαντασία, για παραπονεμένα λόγια, για τα κόκκινα φανάρια, για την οδό ονείρων, για τους καημούς που σκέπασε καπνός, για το Σαββατόβραδο στην Καισαριανή και να μας γυρίζουν από τις θάλασσες στο Κάστρο, με ένα τσιγάρο ατέλειωτο, στου φεγγαριού την αγκαλιά, να μιλήσουμε για τη Ρόζα, την πριγκηπέσα, τα χαμοπούλια, τον Κούδα, το φαιό νταμάρι και τόσα άλλα, να σπάσουμε κούπες συντροφιά με το μπαγλαμαδάκι και πάντα γελαστοί, να πάρουμε τα 'χνάρια, να κόψουμε ένα αγριολούλουδο και να ακούσουμε όμορφα αξέχαστα τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών και στιχουργών, που έχουν αφήσει το αποτύπωμα τους στην πορεία του Ελληνικού τραγουδιού και που όλοι μας έχουμε αγαπήσει από τις φωνές του Γιώργου, της Χαρούλας, της Βίκυ, του Δημήτρη, του Στράτου, του Μανώλη, του Στέλιου, του Γρηγόρη και άλλων ανεπανάληπτων ερμηνευτών.

Οι συντελεστές, αφιερώνουν τη συναυλία στο Σωματείο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία "Δικαίωμα στη Ζωή" και στο κοινωνικό έργο που επιτελεί.

Συμμετέχουν: Σημαντηράκης Παύλος (τραγούδι), Ξενικάκη Πόπη (τραγούδι), Ταμπακάκης Μανόλης (μπουζούκι - τραγούδι), Μποτονάκης Αντώνης (πλήκτρα), Τσακουμακόπουλος Σάκης (μπάσσο), Γαλανάκης Μάνος (τύμπανα).

*Η προγραμματισμένη για το Σάββατο 6 Αυγούστου μουσική εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή με την Χορωδία Αγίου Πολύκαρπου αναβάλλεται για ημερομηνία που θα ανακοινωθεί.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου 6 και 7 Αυγούστου στους χώρους του Δήμου Ηρακλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............