Υπογραφή σύμβασης για μεγάλη παρέμβαση σε παιδικές χαρές και υπαίθριους χώρους με χρηματοδότηση από το "Αντώνης Τρίτσης" - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

05 Αυγούστου 2022

Υπογραφή σύμβασης για μεγάλη παρέμβαση σε παιδικές χαρές και υπαίθριους χώρους με χρηματοδότηση από το "Αντώνης Τρίτσης"

 Υπεγράφη το μεσημέρι της Παρασκευής 5 Αυγούστου στο γραφείο του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στη Λότζια η σημαντική σύμβαση για την αναβάθμιση παιδικών χαρών και υπαίθριων χώρων αθλητικών δραστηριοτήτων σε περιοχές του Δήμου Ηρακλείου. 

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Δήμαρχος και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη και στελεχών της Τεχνικής Υπηρεσίας. 



Προβλέπει μεταξύ άλλων την προμήθεια, τοποθέτηση και εγκατάσταση εξοπλισμού παιδικής χαράς, σκέιτ, γηπέδων πολλαπλών αθλημάτων, υπαίθριων οργάνων άθλησης και αστικού εξοπλισμού κ.λπ. σε δώδεκα σημεία εντός των γεωγραφικών ορίων του ∆ήµου Ηρακλείου.

Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία χρόνια έχουν αναβαθμιστεί – ανακαινιστεί 51 παιδικές χαρές σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου. Στην παρούσα σύμβαση συμπεριλαμβάνονται ακόμα δώδεκα περιοχές όπου είτε θα δημιουργηθούν νέες παιδικές χαρές, είτε θα ανακαινιστούν οι υφιστάμενες ενώ παράλληλα θα φτιαχτούν και καινούργια πάρκα – χώροι υπαίθριων αθλητικών δραστηριοτήτων.

Οι περιοχές παρέμβασης:

Α/Α ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΧΡΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

1. Πάρκινγκ Βίγλας (Πρώην Λούνα Πάρκ) Παιδική χαρά Νέα

2. Πάρκο επί της οδού Εφόδου-Δυτικά Τείχη Α. Παιδική χαρά Υφιστάμενη Β. Υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες: σκέιτ και υπαίθρια όργανα άθλησης Υφιστάμενες αθλητικές δραστηριότητες

3. ΟΤ 1893 (Οδοί Θ.Σκουλά, Νικ. Καμπιτάκη, Καρπενησίου, Τριπόλεως) Α. Παιδική χαρά Νέα Β. Υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες: υπαίθρια όργανα άθλησης Νέα

4. KX1564 (Οδοί Εμμανουήλ Κατσιγάρη, Ιωσήφ Βρυενίου) Παιδική χαρά Νέα

5. KX563 (Οδοί Μυρτιάς, Κασταλίας) Παιδική χαρά Νέα

6. Πάρκο Γεωργιάδη Παιδική χαρά Υφιστάμενη

7. Πλατεία επί της οδού Παρθενώνος Παιδική χαρά Υφιστάμενη

8. Πάρκο Βαρδαξή Παιδική χαρά Υφιστάμενη

9. ΚΧ1534 (Οδοί Ετεάρχου, Συκαιώνος) Υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες: υπαίθρια όργανα άθλησης Νέα

10. ΚΧ1539 (Οδοί Φαλιέρου, Ετεάρχου, Κολοκοτρώνη) Υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες: υπαίθρια όργανα άθλησης και γήπεδο πολλαπλών αθλημάτων Νέα

11. Επί της οδού Ιτάνου. Υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες: υπαίθρια όργανα άθλησης και γήπεδο πολλαπλών αθλημάτων Νέα

12 ΟΤ 2306 (Οδοί Ρεστιβάκη, Πετράκη, Καμπέλη) Γήπεδο πολλαπλών αθλημάτων Νέο

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος σχετικά: «Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη παρέμβαση, η οποία εντάσσεται στην ευρύτερη πολιτική μας για την αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον και στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης. Έχουμε ανακαινίσει ήδη δεκάδες παιδικές χαρές και έχουμε δημιουργήσει χώρους πρασίνου και συνάθροισης που οι δημότες αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες από τις καινούργιες παιδικές χαρές είναι προσβάσιμες για όλα τα παιδιά, πράγμα ιδιαιτέρως σημαντικό για εμάς».

Ο προϋπολογισμός της σύμβασης είναι 5.994.669 ευρώ και η χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............