Η Θεατρική Ομάδα Πύργου Παρουσιάζει Την Παράσταση «Μακρυκωσταίοι Και Κοντογιώργηδες» - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

05 Αυγούστου 2022

Η Θεατρική Ομάδα Πύργου Παρουσιάζει Την Παράσταση «Μακρυκωσταίοι Και Κοντογιώργηδες»

  Η Θεατρική ομάδα Πύργου με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και τη συνεργασία των πολιτιστικών συλλόγων Τυμπακίου, Γκαγκάλων και Πυργού, παρουσιάζει το έργο «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες».

1-1-scaled


Οι παραστάσεις θα διεξαχθούν :

  • 05 Αυγούστου στις Γκαγκάλες 21.00
  • 06 Αυγούστου στην Πυργού 21.00
  • 20 Αυγούστου στο Τυμπάκι 21.00

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο ράφτης Στέλιος Κοντογιώργης  και ο αγρότης Θωμάς Μακρυκώστας  είναι δύο φιλήσυχοι άνθρωποι, οι οποίοι κατάγονται από το ίδιο χωριό της Πελοποννήσου, όμως δεν γνωρίζονται μεταξύ τους. Ωστόσο οι οικογένειές τους διατηρούν μία αιματηρή βεντέτα που ξεκίνησε πριν από 80 χρόνια. Ο Στέλιος και ο Θωμάς είναι τα τελευταία αρσενικά μέλη από κάθε οικογένεια.

Με αφορμή το πρόσφατο φονικό που διαπραχθεί στο χωριό, στο οποίο σκοτώθηκε ένα μέλος από την κάθε οικογένεια, ο Θανάσης, θείος του Στέλιου) φεύγει από το χωριό και τον επισκέπτεται στο ραφείο του στην Αθήνα για να τον παροτρύνει επίμονα να βρει και να σκοτώσει τον Θωμά, για να πάρει πίσω το αίμα του συγγενή του. Μάλιστα τον προειδοποιεί πως, αν δεν το κάνει, θα τον προλάβει ο αντίπαλός του και θα τον σκοτώσει εκείνος πρώτος. Την ίδια ώρα, ο Θωμάς, που έχει ανέβει στην Αθήνα συμπωματικά για δουλειές, δέχεται επίσκεψη από τη θεία του την Παρασκευή, η οποία του ζητά να κάνει το ίδιο στον Στέλιο, και μάλιστα τον προμηθεύει με τα απαραίτητα όπλα.

Παρ’ όλα αυτά, ούτε ο Στέλιος ούτε ο Θωμάς είναι διατεθειμένοι να διαπράξουν Φόνο. Εξάλλου, και οι δύο τρομοκρατούνται στην ιδέα ότι κάποιος άγνωστος τους ψάχνει για να τους δολοφονήσει χωρίς προφανή λόγο. Έτσι, αποφασίζουν να αφήσουν τις δουλειές τους και να κρυφτούν σε κάποιο απόμερο ξενοδοχείο. Η τύχη τα φέρνει έτσι ώστε οι δυο τους, χωρίς να γνωρίζει ο ένας την ταυτότητα του άλλου, να συγκατοικήσουν σε ένα δωμάτιο, προσπαθώντας να προστατευθούν από τον υποτιθέμενο εχθρό, αλληλοεκδηλώνοντας ταυτοχρόνως τις απόψεις τους ότι δεν συμφωνούν με την συνέχεια της βεντέτας. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, αναπτύσσουν αμοιβαία συμπάθεια και όταν τελικά, μετά από σειρά ευτράπελων γεγονότων αποκαλύπτεται η ταυτότητα τους, αγκαλιάζονται και δίνουν τέλος τη βεντέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............