Επανέκδοση βιβλίων Νίκου Καζαντζάκη- Αρωγός ο Δήμος Ηρακλείου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

14 Ιουλίου 2022

Επανέκδοση βιβλίων Νίκου Καζαντζάκη- Αρωγός ο Δήμος Ηρακλείου

 Συνάντηση με την κληρονόμο των δικαιωμάτων του Νίκου Καζαντζάκη Νίκη Σταύρου και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των εκδόσεων «Διόπτρα» Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο είχε στο γραφείο του στη Λότζια , το πρωί της Πέμπτης 14 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.


Η κα Σταύρου και ο κ. Παπαδόπουλος ενημέρωσαν τον Δήμαρχο για τις νέες επανεκδόσεις των βιβλίων του κορυφαίου συγγραφέα από τις εκδόσεις «Δίοπτρα» καθώς και για την πρώτη κυκλοφορία ,στις 26 Οκτωβρίου, του μυθιστορήματος «Ανήφορος», το οποίο βρισκόταν στο Μουσείο «Καζαντζάκης» και δεν έχει εκδοθεί ποτέ. Στόχος όπως ανέφεραν είναι η επανασύσταση του σπουδαίου έργου του Νίκου Καζαντζάκη με το νεότερο κοινό, ώστε οι αναγνώστες που ανήκουν στις νεότερες γενιές να γνωρίσουν τον πιο πολυδιαβασμένο και πολυμεταφρασμένο συγγραφέα του κόσμου. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχολεία και για το λόγο αυτό ζήτησαν την αρωγή του Δήμου Ηρακλείου σε οργανωτικό επίπεδο, προκειμένου οι νεότερες γενιές να εξοικειωθούν με το έργο του λογοτέχνη.

Μάλιστα όπως ανέφεραν με αφορμή τις επανεκδόσεις και τη νέα κυκλοφορία του βιβλίου «Ανήφορος» θα πραγματοποιηθεί σειρά εκδηλώσεων που θα περιλαμβάνουν και το Ηράκλειο και οι οποίες θα οριστικοποιηθούν και θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του δήλωσε ότι σε οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται προκειμένου να έρθουν οι νέοι κοντά στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη ,ο Δήμος Ηρακλείου στέκεται δίπλα, πρότεινε μάλιστα με αφορμή τις επανεκδόσεις να γίνουν από κοινού εκδηλώσεις στην πόλη του Ηρακλείου.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ακόμη η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη , η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων των εκδόσεων «Διόπτρα» Αλεξάνδρα Αυγερινού και η κα Κατερίνα Ζωγραφιστού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............