Εγκατάσταση νέου Seatrac στην παραλία "Ακτή" στον Καρτερό για τα ΑμεΑ - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

23 Ιουνίου 2022

Εγκατάσταση νέου Seatrac στην παραλία "Ακτή" στον Καρτερό για τα ΑμεΑ

 Σε λειτουργία τέθηκε στην δημοτική παραλία «Ακτή» στον Καρτερό , η ράμπα ΑμεΑ για την αυτόνομη πρόσβαση Ατόμων με Αναπηρία στη θάλασσα.


Το μηχάνημα (Seatrac) τοποθετήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Ιουνίου, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, της Αντιδημάρχου Παιδείας και Προέδρου της ΔΕΠΑΝΑΛ Στέλας Αρχοντάκη- Καλογεράκη και του Παραολυμπιονίκη Μανόλη Στεφανουδάκη.

Πρόκειται για ένα νέο αυτόματο αμαξίδιο, το οποίο αντικαθιστά το προηγούμενο που είχε τοποθετηθεί στη ίδια παραλία από το 2017.

Πλέον κατά τις ώρες λειτουργίας της δημοτικής παραλίας «Ακτή», τα άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ειδικό αμαξίδιο το οποίο με τη χρήση τηλεχειριστηρίου μπορεί να τους οδηγήσει να εισέλθουν και στη συνέχεια να εξέλθουν με ασφάλεια και ευκολία από την θάλασσα. Έτσι δίνεται ένα κίνητρο για τα άτομα με αναπηρία να επισκεφτούν παραλίες, να κοινωνικοποιηθούν και να διασκεδάσουν.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Ηρακλείου ανέφερε: «Τοποθετούμε σήμερα το νέο και βελτιωμένο Seatrac στην Δημοτική Ακτή Καρτερού, προκειμένου να διευκολύνουμε τους συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα που θέλουν να χαρούν τη θάλασσα. Λάβαμε υπόψιν μας κάποια προβλήματα που υπήρχαν με την προηγούμενη εγκατάσταση, τα οποία και διορθώσαμε, ενώ θα προβούμε άμεσα και στις σημειακές παρεμβάσεις τις οποίες μας υπέδειξε ο Παραολυμπιονίκης Μανόλης Στεφανουδάκης.

Η προσπάθεια μας να καταστεί το Ηράκλειο περισσότερο φιλικό και προσβάσιμο για τα ΑμεΑ είναι διαρκής και ήδη έχει φέρει αποτελέσματα. Χρειάζεται βεβαίως πολύ δουλειά ακόμα. Στον Δήμο Ηρακλείου είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε έως ότου φτάσουμε στο επιθυμητό σημείο, όπου όλοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης θα αντιμετωπίζονται ισότιμα και θα έχουν πρόσβαση στα περισσότερα σημεία της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............