Το 43% των εργαζομένων παγκοσμίως θέλει να φύγει από τη δουλειά του – Οι λόγοι - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

23 Ιουνίου 2022

Το 43% των εργαζομένων παγκοσμίως θέλει να φύγει από τη δουλειά του – Οι λόγοι

 Tα δύο πέμπτα (43%) των ερωτηθέντων εργαζομένων που συμμετείχαν στην πρόσφατη, διακρατική έρευνα της EY, λένε ότι είναι πιθανό να παραιτηθούν τους επόμενους 12 μήνες.


Η έρευνα «2022 Work Reimagined Survey -από τις μεγαλύτερες του είδους της- κατέγραψε τις απόψεις περισσότερων από 1.500 ανώτατων στελεχών επιχειρήσεων και περισσότερων από 17.000 εργαζομένων, σε 22 χώρες και 26 κλάδους.Η έρευνα δείχνει ότι, καθώς πολλές χώρες αφήνουν πίσω τους την πανδημία COVID-19, οι εργαζόμενοι έχουν πλέον αποκτήσει σημαντική επιρροή στις εργασιακές σχέσεις τους, ενώ οι επιθυμίες και οι προσδοκίες που έχουν από πιθανούς μελλοντικούς εργοδότες μεταβάλλονται.

Η αναζήτηση υψηλότερου μισθού το κύριο κίνητρο για παραίτηση
Το κύριο κίνητρο για τους εργαζόμενους που αναζητούν νέες θέσεις εργασίας, σύμφωνα με την έρευνα, είναι πλέον η επιθυμία για υψηλότερες αμοιβές.


Με τον ραγδαία αυξανόμενο πληθωρισμό να μαστίζει πολλές χώρες, πάνω από το ένα τρίτο όσων αναζητούν νέες θέσεις εργασίας (35%) αναφέρουν ότι η αύξηση μισθού είναι ο κύριος στόχος τους, ενώ το 25% δηλώνουν ότι αναζητούν καλύτερες ευκαιρίες σταδιοδρομίας.


Το 42% των εργαζομένων που συμμετείχαν στην έρευνα πιστεύουν ότι οι αυξήσεις στους μισθούς είναι το «κλειδί» για την αντιμετώπιση των τάσεων φυγής του προσωπικού, αλλά μόνο το 18% των εργοδοτών συμφωνεί.

Οι ευέλικτες συνθήκες εργασίας -ο σημαντικότερος παράγοντας που οδηγούσε σε μετακινήσεις εργαζομένων, σύμφωνα με την περυσινή έκδοση της έρευνας, αποτελούν πλέον λιγότερο σημαντικό παράγοντα.

Αυτό οφείλεται εν πολλοίς στις μεταβολές που επέφερε η πανδημία, δεδομένου ότι κανονικοποιήθηκε η εξ αποστάσεως εργασία, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να εργάζονται πλέον σε εταιρείες που προσφέρουν κάποιας μορφή ευελιξία.

Είναι ενδιαφέρον ότι η επιθυμία των εργαζομένων να αναζητήσουν νέες θέσεις εργασίας παραμένει ισχυρή, παρά την αυξημένη ικανοποίηση σχετικά με την εταιρική κουλτούρα.

Το ποσοστό των εργαζομένων που πιστεύουν ότι βελτιώθηκε η κουλτούρα της εταιρείας όπου εργάζονται έχει αυξηθεί από την έναρξη της πανδημίας COVID-19, από 48% σε 61%.

Φθίνει η εμπιστοσύνη των εργοδοτών στην εταιρική κουλτούρα
Από την άλλη, αξιοσημείωτο είναι ότι η εμπιστοσύνη των εργοδοτών στην εταιρική κουλτούρα της επιχείρησης μειώθηκε, από 77% σε 57%.

Επιπλέον, ενώ οι εργαζόμενοι πιστεύουν ότι οι νέοι τρόποι εργασίας έχουν αυξήσει την παραγωγικότητα, η εμπιστοσύνη των εταιρειών στην παραγωγικότητά τους διαβρώνεται εξαιτίας του αυξημένου ρυθμού μετακίνησης των εργαζομένων.

Το 58% των εργοδοτών που συμμετείχαν στην έρευνα συμφωνούν ότι είναι σημαντικό να υπάρχει μια στρατηγική που να ευθυγραμμίζει το ανθρώπινο κεφάλαιο και τις δεξιότητες με τις μελλοντικές επιχειρηματικές ανάγκες.

Το 74% δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι να προσλάβουν υπαλλήλους από το εξωτερικό και να τους επιτρέψουν να εργαστούν από οπουδήποτε, εάν διαθέτουν απαραίτητες ή δυσεύρετες δεξιότητες.

Τα 3/4 των εργαζομένων προτιμούν την τηλεργασία τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα
Παρά τη συνεχιζόμενη στροφή προς τα ευέλικτα μοντέλα εργασίας, το 22% των εργοδοτών παγκοσμίως δηλώνουν ότι επιθυμούν να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στο γραφείο όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Από την άλλη, αν και το ποσοστό των εργαζομένων που είναι επιφυλακτικοί ως προς το να εργαστούν εξ αποστάσεως έχει μειωθεί (από 34% σε 20%), οι περισσότεροι (80%) δηλώνουν ότι θέλουν να εργάζονται απομακρυσμένα τουλάχιστον δύο ημέρες την εβδομάδα.

Η έρευνα αναδεικνύει πως ένας μεγάλος αριθμός εργοδοτών (32%) κατορθώνουν να βελτιώσουν τόσο την εταιρική κουλτούρα όσο και την παραγωγικότητα. Αυτό το επιτυγχάνουν διασφαλίζοντας ότι τα ηγετικά στελέχη τους έχουν κοινή αντίληψη ως προς τα εταιρικά ζητήματα, τις εξωτερικές πρακτικές και τις στρατηγικές (94%).

Άλλοι παράγοντες που συντελούν σε αυτό το επιτυχημένο αποτέλεσμα είναι η υβριδική εργασία (90%), η επένδυση σε παροχές στον χώρο εργασίας (39%), η βελτίωση της τεχνολογίας (45%) και η ενδυνάμωση και η ενίσχυση της αυτονομίας των εργαζομένων (44%).

Αντίθετα, άλλες επιχειρήσεις φαίνεται να συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις και τάσεις και να περιμένουν ή να λαμβάνουν επιλεκτικά δράση.

efimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............