Σύσκεψη σωματείων και κοινωνικών φορέων Χανίων ενάντια στις διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών φοιτητών στο Πολυτεχνείο Κρήτης - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

23 Ιουνίου 2022

Σύσκεψη σωματείων και κοινωνικών φορέων Χανίων ενάντια στις διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών φοιτητών στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Σύσκεψη σωματείων και κοινωνικών φορέων Χανίων ενάντια στις διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών φοιτητών στο Πολυτεχνείο Κρήτης, στην οποία συμμετείχαν και δήλωσαν στήριξη οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πολυτεχνείου Κρήτης , ΕΛΜΕ Χανίων, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, Εργατικό Κέντρο Χανίων, ΠΟΕ ΟΤΑ Σωματείο Οικοδόμων, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Σωματείο Επισιτισμού, Σωματείο Τροφίμων και ποτώνΤετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Καταδικάζουμε απερίφραστα στην έναρξη προανάκρισης σε βάρος συνδικαλιστών φοιτητών και φοιτητριών του Πολυτεχνείου Κρήτης με την αποστολή κλήσεων για παροχή εξηγήσεων σε 8 μέχρι σήμερα συνδικαλιστές φοιτητές και φοιτήτριες του Πολυτεχνείου Κρήτης, μέλη ΔΣ και τους Προέδρους των ΦΣ Ενιαίου, ΗΜΜΥ και Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου Κρήτης. Την Εισαγγελική παρέμβαση ζήτησε η ίδια η Υπουργός Νίκη Κεραμέως στοχοποιώντας τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων ενάντια σε προσπάθεια πειθαρχικής δίωξης συνδικαλιστικής δράσης φοιτητή (ανάρτησης αφίσας) και μάλιστα παρακάμπτοντας ακόμη και την Πρυτανεία του Πολυτεχνείου που είχε ήδη δηλώσει ότι δεν θα προχωρήσει καμία πειθαρχική δίωξη για συνδικαλιστική δράση και είχε θεωρήσει το όλο ζήτημα λήξαν.

Η πρωτοφανής αυτή κίνηση μαζικών διώξεων φοιτητών και φοιτητριών για την συνδικαλιστική τους δράση και την υλοποίηση αποφάσεων των φοιτητικών τους συλλόγων αποτελεί ευθεία επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες και ποινικοποίηση του συνδικαλιστικού δικαιώματος. Πρέπει να βρει απέναντι, όχι μόνο τη νεολαία, αλλά και κάθε σωματείο, συνδικάτο, κάθε φορέα και συλλογικότητα του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις και κατασταλτική επίθεση στο χώρο των πανεπιστημίων, την προσπάθεια επιβολής αστυνομοκρατίας, τη στοχοποίηση φοιτητών και φοιτητριών που αγωνίζονται για τις σπουδές και το μέλλον τους.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων του Πολυτεχνείου Κρήτης ενάντια στις διώξεις συνδικαλιστών φοιτητών.

Καλούμε κάθε συνδικάτο και σωματείο, κάθε Χανιώτη και Χανιώτισσα να στηρίξει τους φοιτητές και να πλαισιώσει τις κινητοποιήσεις τους.

Ζητάμε να πάψει κάθε δίωξη σε βάρος των φοιτητών και φοιτητριών του Πολυτεχνείου Κρήτης

Φοιτητικοί Σύλλογοι Πολυτεχνείου Κρήτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............