Φωτογραφική έκθεση της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Ηρακλείου, στην Στεγη Βιτσένζος Κορνάρος στην Σητεία. - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

08 Ιουνίου 2022

Φωτογραφική έκθεση της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Ηρακλείου, στην Στεγη Βιτσένζος Κορνάρος στην Σητεία.

 Τα ‘μαθες Αρετούσα μου;


Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Ηρακλείου έχει τη χαρά να παρουσιάζει την ομαδική έκθεση φωτογραφίας

«Ένα διαφορετικό φωτογραφικό οδοιπορικό στον “Ερωτόκριτο” του Β. Κορνάρου» στο χώρο της Στέγης Βιτσέντζος Κορνάρος.Στην έκθεση συμμετέχουν 32 μέλη της Ε.Φ.Ε. Ηρακλείου με έργα τους εμπνευσμένα από το αριστουργηματικό έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου.


Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Κυριακή 12 Ιουνίου 2022, ώρα 20:30, στο χώρο της Στέγης Βιτσέντζος Κορνάρος, στη Σητεία και θα πλαισιώνονται από ζωντανή μουσική (Κ. Καπαρού – Φωνή, Μ. Μοσχάκης – Βιολί, Γ. Στάγιας - Κιθάρα & Ν. Θαλασσινός – Κοντραμπάσσο).


Ο Βιτσέντζος Κορνάρος, γεννημένος ο ίδιος στη Σητεία, συνέδεσε άρρηκτα τον ήρωα του με τον τόπο καταγωγής του. Η πένα του ποιητή μεταφέρει τον Ρωτόκριτο -έτσι αναφέρεται στο ποιητικό του έργο- στην Αθήνα, αλλά η γλώσσα του κειμένου, το τραγούδι, η λύρα, τον κρατούν για πάντα δεμένο με την Κρήτη και τη Σητεία. Τον τραγουδούμε από άκρη σε άκρη του νησιού και τον κάνουμε δικό μας ήρωα, συντοπίτη μας.Φιλία, κονταρομαχίες, πίστη, έρωτας, όλα περιγράφονται και δοξάζονται στο έργο του Κορνάρου. Οι έννοιες, τα συναισθήματα, η γλώσσα και οι τόποι αποτέλεσαν έμπνευση και για τους δημιουργούς των φωτογραφικών έργων, οι οποίοι θέλησαν, με τις φωτογραφίες τους, να εκφράσουν τα δικά τους συναισθήματα και την δική τους οπτική, ο καθένας με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο.


Μέσα από την αφήγηση της έκθεσης, ο Ρωτόκριτος, η Αρετούσα, τα πάθη τους, οι διχόνοιες τους, μεταφέρονται στο σήμερα και στον τόπο που γεννήθηκαν.


Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 19 Ιουνίου.Χώρος έκθεσης

Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος

Β. Κορνάρου 97 & Καζαντζάκη, Σητεία Τηλέφωνο: 28430 22042 (05:00μ.μ.- 09:00μ.μ.)

Ώρες λειτουργίας

Καθημερινά 19:00 - 22:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............