Να μην καταργηθούν οι θέσεις τυφλών τηλεφωνητών του δημόσιου τομέα ζητάει ο Χάρης Μαμουλάκης - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

08 Ιουνίου 2022

Να μην καταργηθούν οι θέσεις τυφλών τηλεφωνητών του δημόσιου τομέα ζητάει ο Χάρης Μαμουλάκης

 Με την κατάθεση ως Αναφοράς προς τον Υπουργό Εσωτερικών, της επιστολής της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία - Ε.Σ.Α.μεΑ. με την οποία ζητείται η εξαίρεση των τυφλών τηλεφωνητών από την κατάργηση της σχετικής ειδικότητας, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, αναδεικνύει το σοβαρό ζήτημα που θα προκύψει με την επαγγελματική αποκατάσταση των τυφλών και των ατόμων με προβλήματα όρασης.


Όπως αναφέρεται στην επιστολή της Ε.Σ.Α.μεΑ., στην προωθούμενη αναθεώρηση του Προεδρικού Διατάγματος για το νέο ενιαίο και απλουστευμένο προσοντολόγιο και κλαδολόγιο, αναφέρεται η κατάργηση της ειδικότητας «ΔΕ Χειριστών Τηλεφωνικού Κέντρου». Αν κάτι τέτοιο υλοποιηθεί, δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα ως προς την επαγγελματική αποκατάσταση των τυφλών και των ατόμων με προβλήματα όρασης. Το επάγγελμα του χειριστή τηλεφωνικού κέντρου είναι ένα από τα ελάχιστα και προστατευόμενα επαγγέλματα που άσκησαν με επιτυχία οι τυφλοί στη χώρα μας,  από τη στιγμή μάλιστα που δεν έχει προβλεφθεί ποτέ από το κράτος, οποιαδήποτε εναλλακτική λύση για την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Ως εκ τούτου, κρίνεται απαραίτητο να αναφερθεί ρητά η εξαίρεση των τυφλών τηλεφωνητών από την κατάργηση της συγκεκριμένης ειδικότητας και να αναφερθεί ότι οι τηλεφωνητές θα πρέπει να είναι απόφοιτοι του Δ.Ι.Ε.Κ. Ειδικότητας «Τεχνικού Χειριστή Η/Υ και Τηλεφωνικών Κέντρων, Παροχής Πληροφοριών και Εξυπηρέτησης Πελατών Αποκλειστικά για Τυφλούς και Άτομα με Προβλήματα Όρασης».

Ο Χάρης Μαμουλάκης ζητάει απάντηση από τον Υπουργό, σχετικά με το εάν προτίθεται να ικανοποιήσει το αίτημα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............