Ο Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της Αγίας Καλλιόπης στο Μετόχι του «Μαρουλά» της Ιεράς Μονής Καψά Σητείας. - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

08 Ιουνίου 2022

Ο Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της Αγίας Καλλιόπης στο Μετόχι του «Μαρουλά» της Ιεράς Μονής Καψά Σητείας.

 Το απόγευμα της Τρίτης 7 Ιουνίου 2022 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Μεγάλου πανηγυρικού Εσπερινού της εορτής της μνήμης της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Καλλιόπης, στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό ναό της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Καψά Σητείας στο Μετόχι «Μαρουλάς», κοντά στον οικισμό Αζάλι Σητείας, όπου ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο.


Στην προσφώνησή του ο Σεβ. αναφέρθηκε στο αγωνιστικό φρόνημα και την σταθερή πίστη και προσήλωση της Αγίας Καλλιόπης στον αγωνοθέτη Χριστό, αλλά και στην ωριμότητά της να μαρτυρήσει για την αγάπη του Νυμφίου της στα χρόνια του στυγερού και απηνούς διώκτη των χριστιανών Ρωμαίου Αυτοκράτορα Δεκίου. Επίσης, σημείωσε ότι ο ναός που βρισκόμαστε ανηγέρθη τα τελευταία χρόνια, μετά από υπόδειξη του μεγάλου συγχρόνου Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου στον Ηγούμενο της Μονής Αρχιμ. Μεθόδιο και γιαυτό αισθανόμαστε όλοι σήμερα νοερά την ευλογητική παρουσία του στο χώρο. 


Τέλος, υπενθύμισε ότι και εμείς οι σύγχρονοι χριστιανοί, ενθουσιαζόμαστε, όπως όλοι οι άνθρωποι μόνο από την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, και πολλές φορές πιστεύουμε μόνο στις δυνάμεις μας και ξεχνάμε ότι οι Άγιοι είναι φίλοι, φωτοδότες, συμπαραστάτες και συνοδοιπόροι στην πνευματική μας πορεία. Ας τους εμπιστευθούμε την ζωή και την πορεία μας, ας τους ανοίξουμε τις καρδιές μας, ας προσπέσουμε στη μεσιτεία τους και τότε θα δούμε ότι θα ισορροπήσει ο εσωτερικός μας κόσμος, κατέληξε ο Σεβ.

Στην ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού έλαβαν μέρος ο Πανοσ. Αρχιμ. Μεθόδιος Περάκης, Ηγούμενος της Μονής Προδρόμου Καψά, ο αδελφός της Μονής Πανοσ. Αρχιμ. Ευγένιος Σπηλιαρωτάκης, ο Αιδεσ. πρωτ. Αντώνιος Τσαγκαράκης, Εφημέριος Λιθινών Σητείας και ο Αιδεσ. Εμμανουήλ Φραγκιαδάκης, Εφημέριος Σκορδύλλου και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ συμπροσευχόμενος παρέστη o Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης.

Παρέστησαν πολλοί προσκυνητές της ευρύτερης περιοχής Σητείας και Ιεράπετρας στους οποίους ο Σεβ. μετά την απόλυση διένειμε την αρτοκλασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............