Να διδάσκεται η Μάχη της Κρήτης στα σχολεία - Κοινοβουλευτική παρέμβαση Χάρη Μαμουλάκη - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

15 Ιουνίου 2022

Να διδάσκεται η Μάχη της Κρήτης στα σχολεία - Κοινοβουλευτική παρέμβαση Χάρη Μαμουλάκη

 Την εισαγωγή της Μάχης της Κρήτης, ως ενότητα στην ύλη της ιστορίας της Γ’ Λυκείου, ζητάει με νέα Κοινοβουλευτική παρέμβαση – Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, με την συνυπογραφή 17 ακόμη Βουλευτών.


«Η Μάχη της Κρήτης, εκτός από μια από τις πιο ένδοξες σελίδες της ιστορίας μας, έχει αποδειχθεί ότι επηρέασε καθοριστικά την έκβαση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Τα γεγονότα εκείνης της περιόδου και η ηρωική αντίσταση των Κρητικών, έχουν χαραχτεί στην συλλογική μνήμη με ανεξίτηλο τρόπο. Ήρθε η ώρα να αποτυπωθούν και στην διδακτέα ύλη, έτσι ώστε τα παιδιά μας να μαθαίνουν την ιστορία του τόπου μας και τα κατορθώματα των προγόνων μας.».

Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση, είναι γνωστές οι συνέπειες που είχαν για τον Χίτλερ οι τεράστιες απώλειες στις επίλεκτες μονάδες των αλεξιπτωτιστών και στην γερμανική αεροπορία, αλλά και η συμβολή της Μάχης στην καθυστέρηση της επίθεσης του γερμανικού στρατού στην τότε Σοβιετική Ένωση. Τα παραπάνω είναι γνωστά στην κοινότητα των ιστορικών και του ευρύτερου αναγνωστικού και φιλομαθούς κοινού αλλά οι ίδιοι οι μαθητές στερούνται επί της ουσίας οποιασδήποτε συστηματικής ενασχόλησης μαζί τους μέσα από το μάθημα της Ιστορίας στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνήστε μαζί μας - krititraveller@gmail.com

Post Top Ad

.............