ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ: Σημαντική απόφαση του ΔΕΕ - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

09 Απριλίου 2022

ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ: Σημαντική απόφαση του ΔΕΕ

 Άλλη μια νίκη στη φαρέτρα των συναδελφισσών και συναδέλφων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στη σχολική καθαριότητα. Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάνθηκε θετικά υπέρ αυτών ανατρέποντας την κρίση του Αρείου Πάγου. Η διακριτική μισθολογική μεταχείριση δε μπορεί να δικαιολογηθεί επειδή οι εργαζόμενοι γνώριζαν ότι κάλυπταν πάγιες ανάγκες του Ελληνικού Δημοσίου.



Με τη δημοσιευθείσα μόλις χθες 7-04-2022 διάταξή του, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) αποφάνθηκε ότι η συμφωνία-πλαίσιο για την εργασία ορισμένου χρόνου η οποία περιλαμβάνεται στο παράρτημα της οδηγίας 1999/70/ΕΚ [οδηγίας για την εργασία ορισμένου χρόνου], αντιτίθεται στην ελληνική ρύθμιση κατά την οποία εργαζόμενος ορισμένου χρόνου, του οποίου η σύμβαση έχει χαρακτηρισθεί ως σύμβαση έργου, δεν έχει δικαίωμα να λαμβάνει αμοιβή ισοδύναμη με εργαζόμενο αορίστου χρόνου, για τον λόγο ότι παρέχει την εργασία του, στο πλαίσιο σύμβασης ορισμένου χρόνου, εν γνώσει ότι καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες του εργοδότη.

Πρόκειται για μια σημαντική απόφαση του ΔΕΕ, ενώ πλέον ανοίγει ο δρόμος για τους συμβασιούχους στη σχολική καθαριότητα να διεκδικήσουν μισθολογικές διάφορες που προκύπτουν από τη μη κατάταξη τους σε ανώτερα μισθολογικά κλιμάκια λόγω μη υπολογισμού της διανυθείσας προϋπηρεσίας με συμβάσεις έργου.

Οι «Ενωμένοι Εργαζόμενοι Ιδιωτικού Τομέα» πραγματοποιούν σήμερα έκτακτη τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή έγκριτων νομικών και δεκάδων προέδρων σωματείων καθαριότητας, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση και συντονισμός των ενεργειών του κλάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............