Η ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων της LIDL HELLAS - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

08 Απριλίου 2022

Η ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων της LIDL HELLAS

 Η ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων της LIDL HELLAS, οι οποίοι με απόφαση της αντιπροσωπευτικής συνδικαλιστικής τους οργάνωσης πραγματοποιούν 48ωρη προειδοποιητική απεργία στις 7 & 8 Απριλίου, διεκδικώντας επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς τους.


Σήμερα το ποσοστό συμμετοχής στην Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ, ξεπέρασε το 90% σε βασικές αποθήκες της πολυεθνικής LIDL, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στον βραβευμένο ως «κορυφαίο εργοδότη» για το τι θα επακολουθήσει αύριο και μεθαύριο στην απεργία του Σωματείου Εργαζομένων LIDL ΕΛΛΑΣ Περιφερειών Σίνδου - Τρικάλων και Λοιπής Ελλάδας.

Για πάνω από μια δεκαετία η πολυεθνική LIDL κατέρριπτε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε υπερκέρδη, πουλώντας πολλές φορές τα προϊόντα της με μεγαλύτερο μεικτό περιθώριο κέρδους, κατά παράβαση του νόμου, όπως άλλωστε έγινε γνωστό τοις πάσι με αφορμή έλεγχο που διενήργησαν οι ελεγκτές της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ). Την ίδια στιγμή οι καταγγελίες για εργοδοτικές αυθαιρεσίες με αιχμή του δόρατος διακρίσεις σε βάρος εργαζομένων γυναικών, κάθε άλλο παρά την εικόνα του «κορυφαίου εργοδότη» της χώρας συνθέτουν.

Καλούμε τη Διοίκηση της LIDL HELLAS να σεβαστεί στο σύνολό τους τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων, να αναγνωρίσει την προσφορά των χιλιάδων εργαζομένων της, να ικανοποιήσει τα αιτήματα της

αντιπροσωπευτικής συνδικαλιστικής οργάνωσης για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και βελτίωση των παροχών μέσω της επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Τέλος, η Συνομοσπονδία και το σύνολο των οργανώσεων – μελών, εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, τον οποίο θα συνδράμουμε με κάθε συνδικαλιστικό και νομικό μέσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............