Παρουσίαση παραμυθιού της Δήμητρας Πενταράκη, στο Δήμο Πλατανιά - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

08 Απριλίου 2022

Παρουσίαση παραμυθιού της Δήμητρας Πενταράκη, στο Δήμο Πλατανιά

 Ο Δήμος Πλατανιά και οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν το παιδαγωγικό παραμύθι της Δήμητρας Πενταράκη «Ένας Δράκος Διαφορετικός», την Κυριακή 10 Απριλίου, στις 5.30 το απόγευμα στο Πολύκεντρο Πολιτισμού στις Βουκολιές.

 
thumbnail_%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B101


Χαιρετίζουν:

Ιωάννης Μαλανδράκης, Δήμαρχος Πλατανιά

Ασπασία Λουπάκη, Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας( ΔΕΠΙΣ) Πλατανιά

Περάκης Γιάννης, Σύμβουλος Κοινότητας Ζουνακίου

Χρήστος Τσαντής, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας—Υπεύθυνος των Εκδόσεων Ραδάμανθυς

Μιλάνε για το παραμύθι:

«Το παραμύθι ΕΝΑΣ ΔΡΑΚΟΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ και η εκπαιδευτική του αξία για παιδιά νηπιακής ηλικίας», από την Μπερτάκη Γραμματική, παιδαγωγό προσχολικής εκπαίδευσης, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού, σύμβουλο ψυχικής υγείας, μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Πρόγραμμα: Αναπτυξιακής Ψυχολογίας και Παιδαγωγικές Εφαρμογές του Πανεπιστημίου Κρήτης.

«Το παραμύθι ΕΝΑΣ ΔΡΑΚΟΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ και η εκπαιδευτική του αξία, για παιδιά Δημοτικού», από την Κούραση Μαρία, εκπαιδευτικό πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, Med, υποψήφια διδάκτωρ Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.  

Το παραμύθι ΕΝΑΣ ΔΡΑΚΟΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ και η σπουδαιότητα του, για εφήβους και ενήλικες, από την Έφη Μαλτέζου Φιλόλογο, κριτικό παιδικών βιβλίων, ραδιοφωνική παραγωγό, κειμενογράφος.

Και φυσικά, η συγγραφέας του παραμυθιού Δήμητρα Πενταράκη, κοινωνική λειτουργό παιδαγωγικής κατεύθυνσης, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού, σχεδιάστρια παιδαγωγικών δράσεων.

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Τους ήρωες ενσαρκώνουν οι:

Γαροφαλάκης Ελευθέριος – Βασιλιάς

Φραγκεδάκη Ματίνα- Δράκος

Επιμέλεια – σχεδίαση παρουσίασης Δήμητρα Πενταράκη

Μια φορά και ένα καιρό σε ένα μέρος μακρινό, σε ένα μεγάλο παλάτι  ζούσε ένας βασιλιάς φοβερός και τρομερός, μοχθηρός  και ξιπασμένος. Ο βασιλιάς αυτός, τα ήθελε όλα δικά του, μα πιο πολύ ήθελε  να αποφασίζει για τις ζωές των άλλων. Πότε θα ξεκινήσουν τις δουλειές τους, πότε θα ξεκουραστούν, ακόμα και πότε θα φάνε! Ναι, ναι… καλά διαβάσατε, και πότε θα φάνε! Όλα ήθελε να τα ελέγχει… Ώσπου, μια μέρα, αποφάσισε  να αιχμαλωτίσει έναν μεγάλο φτερωτό κόκκινο δράκο… Ο δράκος αυτός ήταν ένα δράκος διαφορετικός…

ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ  κανένα να υπηρετεί….

ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ  τρόμο να σκορπά…

ΜΑ ΗΘΕΛΕ  να ταξιδεύει σε μέρη μαγικά!

Έτσι, ο ΜΕΓΑΛΟΣ κόκκινος δράκος έρχεται αντιμέτωπος με τον ΜΙΚΡΟ άνθρωπο που έχει εξουσία, και μέσα από μία σειρά αντιπαραθέσεων μας δείχνει τον τρόπο και τον δρόμο για σχέσεις παντοτινές.

Ένα διαφορετικό παραμύθι ΧΩΡΙΣ εικόνες, για να μπορούμε μικροί και μεγάλοι να φτιάξουμε με τη δική μας φαντασία τους ήρωες και να ταξιδέψουμε μαζί τους.

Ένα παραμύθι που μιλά για την ΑΓΑΠΗ τον ΣΕΒΑΣΜΟ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ που είναι πάνω από κάθε αξία.

Για όλες τις ηλικίες

Γεννήθηκα και ζω στα όμορφα Χανιά. Είμαι μητέρα δυο υπέροχων πλασμάτων, που αποτελούν και την πηγή της έμπνευσης μου. Είμαι πτυχιούχος κοινωνική λειτουργός παιδαγωγικής κατεύθυνσης του Α.Τ.Ε.Ι Πατρών κι εργάζομαι με μεράκι δεκαέξι χρόνια στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Η αγάπη μου για τα παιδιά και η καθημερινή επαφή μαζί τους, με οδήγησαν σε νέα μονοπάτια, αυτά του θεατρικού παιχνιδιού το οποίο έγινε το αναπόσπαστο εργαλείο μου για να μπορούμε μαζί να καταργούμε τα σύνορα της σκέψης με φαντασία και ελευθερία. 
Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, σχεδιάζω και παρουσιάζω παιδαγωγικές δράσεις μέσα από την ομάδα μου «παιχνίδι και δημιουργία σε ένα ταξίδι με την μαγική βαλίτσα», ενώ παράλληλα γράφω θεατρικά έργα τόσο για παιδιά, όσο και για ενήλικες που παρουσιάζονται μέσα από την καλλιτεχνική ομάδα της ΑΛΑΤΙΕΡΑΣ. Το βιβλίο «ένας δράκος διαφορετικός» είναι το πρώτο μου δημοσιευμένο παραμύθι.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............