Βράβευση δήμου Χερσονήσου στην Έκθεση Verde.tec για την ορθολογική διαχείριση βιοαποβλήτων και την πρόταση για το Κέντρο Δημιουργικής Επαναχρησιμοποίησης Υλικών - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

21 Μαρτίου 2022

Βράβευση δήμου Χερσονήσου στην Έκθεση Verde.tec για την ορθολογική διαχείριση βιοαποβλήτων και την πρόταση για το Κέντρο Δημιουργικής Επαναχρησιμοποίησης Υλικών

 Δήμος Χερσονήσου και ΦΟΔΣΑ Βόρειας Πεδιάδας πρωτοπορούν σε περιβαλλοντικές στρατηγικές στο μείζον θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων – Βράβευση στην Έκθεση Verde.tec για την ορθολογική διαχείριση βιοαποβλήτων και την πρόταση για το Κέντρο Δημιουργικής Επαναχρησιμοποίησης Υλικών


Ο Δήμος Χερσονήσου και ο ΦΟΔΣΑ Βόρειας Πεδιάδας πρωτοπορούν στην εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης απορριμμάτων υλοποιώντας καινοτόμα project με ισχυρό «πράσινο» αποτύπωμα.

Ως επιστέγασμα αυτών των πρωτοβουλιών και αναγνώρισης των προσπαθειών υλοποίησης περιβαλλοντικής στρατηγικής στο μείζον θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων, ο ΦΟΔΣΑ Βόρειας Πεδιάδας έλαβε δύο βραβεία στη διεθνώς αναγνωρισμένη έκθεση Verde.tec που πραγματοποιήθηκε στο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο Παιανίας.

Ø Το 1ο βραβείο στην κατηγορία "ορθολογική διαχείριση βιοαποβλήτων" για το πρόγραμμα ορθολογικής διαχείρισης βιοαποβλήτων στο οποίο εντάχθηκε ο ΦΟΔΣΑ Βόρειας Πεδιάδας με χρηματοδότηση 1.200.000 ευρώ.

Ø Το 2ο βραβείο στην κατηγορία της επαναχρησιμοποίησης με την πρόταση για το Κέντρο Δημιουργικής Επαναχρησιμοποίησης Υλικών (ΚΔΕΥ).

Ο Δήμος Χερσονήσου και ο ΦΟΔΣΑ Βόρειας Πεδιάδας είχαν δυναμική παρουσία στην έκθεση Verde.tec με αντικείμενο τις πράσινες τεχνολογίες την εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας και των smart cities.

«Η βράβευση του ΦΟΔΣΑ Βόρειας Πεδιάδας είναι η έμπρακτη αναγνώριση των προσπαθειών και των σημαντικών αποτελεσμάτων του φορέα μας τα τελευταία χρόνια. Δεν θα σταματήσουμε να υλοποιούμε πολιτικές με σαφή περιβαλλοντικό προσανατολισμό. Η στρατηγική μας στο μείζον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων απαντά στις σύγχρονες απαιτήσεις και έχει επίκεντρο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών», δήλωσε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος κατά την παραλαβή των βραβείων ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Εργοστάσιο Μηχανικής Διαλογής και Κομποστοποίησης που βρίσκεται σε φάση υλοποίησης.

«Ο Δήμος Χερσονήσου και ο ΦΟΔΣΑ Βόρειας Πεδιάδας βρίσκονται στην τελική φάση δημοπράτησης του Εργοστασίου Μηχανικής Διαλογής και Κομποστοποίησης. Είναι κομβικής σημασίας για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων και το έργο απαντά στις σύγχρονες απαιτήσεις επεξεργασίας, διαχείρισης και αξιοποίησης απορριμμάτων με περιβαλλοντικό πρόσημο. Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο θα κατασκευαστεί με τις πλέον σύγχρονες, διεθνείς προδιαγραφές», πρόσθεσε ο κ. Σέγκος.

Με αυτό τον τρόπο ο δήμος Χερσονήσου εξασφαλίζει ποιοτικότερους δείκτες προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας σε συνδυασμό με την αποδοτικότερη διαχείριση των πόρων στο ακανθώδες ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων, υλοποιώντας πολιτικές επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης.

Στο επίκεντρο της έκθεσης Verde.tec βρέθηκαν οι «Πράσινες» Τεχνολογίες, η Κυκλική Οικονομία και οι Smart Cities με τους εκθέτες να παρουσιάζουν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την προστασία του περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............