Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η έκθεση "Εύζωνες" - Ο Δήμαρχος Ηρακλείου στην εκδήλωση του ομίλου Φέρμελη - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

21 Μαρτίου 2022

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η έκθεση "Εύζωνες" - Ο Δήμαρχος Ηρακλείου στην εκδήλωση του ομίλου Φέρμελη

 Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή 20 Μαρτίου η έκθεση «Εύζωνες» που διοργάνωσαν στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, ο Δήμος Ηρακλείου δια της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και η ΑΜΚΕ «ΦΕΡΜΕΛΗ» - Όμιλος Ανάδειξης της πολιτιστικής, καλλιτεχνικής και εθνικής μας κληρονομιάς.


Με αφορμή την ολοκλήρωση της έκθεσης, η επιμελήτριά της Ίρις Κρητικού πραγματοποίησε ξενάγηση στο κοινό, το πρωί της Κυριακής, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη και η Πρόεδρος της ΑΜΚΕ – «Φέρμελη» Λίζα Πενθερουδάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 12 Φεβρουαρίου, όταν εγκαινιάστηκε η έκθεση, μέχρι και τις 20 Μαρτίου που έληξε, την επισκέφθηκαν περίπου 7.000 πολίτες.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου στην εκδήλωση του ομίλου «Φέρμελη» για την πολιτιστική και ιστορική μνήμη

Με τον ίδιο στόχο που είχε και η έκθεση για τους «Εύζωνες», τη διάσωση της ιστορικής μνήμης δηλαδή μέσα από πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, η ΑΜΚΕ - Φέρμελη, με τη στήριξη της ΔΕΠΑΝΑΛ και την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου, διοργάνωσε το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 και μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση στο Πειραματικό Θέατρο του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, με τίτλο: «ΜΝΗΜΗΣ ΔΙΑ-ΛΟΓΟΙ».

Παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η πρωτοβουλία του Ομίλου ανάδειξης της πολιτιστικής, καλλιτεχνικής και εθνικής μας κληρονομιάς “Φέρμελη”, να διοργανώσει την σημερινή εκδήλωση, έρχεται ως συνέχεια της σημαντικής Έκθεσης “Εύζωνες” που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Η Μνήμη των αγώνων και των στοιχείων που συγκροτούν την διαδρομή του Ελληνισμού μέσα στους αιώνες, αποτελεί επιτακτική ανάγκη να διατηρηθεί αδιάσπαστη. Η διάσωση και η συνέχεια της ιστορικής μας κληρονομιάς αποτελεί καθήκον δικό μας, και των γενεών που θα ακολουθήσουν».

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, η Πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ και Αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλα Καλογεράκη – Αρχοντάκη, η κ. Πενθερουδάκη κ.ά.

Παρευρέθηκαν επίσης, από τον Δήμο Ηρακλείου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένα Παπαδάκη και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ευγενία Στυλιανού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............