Νέα ιστοσελίδα και social media για την υιοθεσία αδεσπότων ζώων στον Δήμο Ηρακλείου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

15 Μαρτίου 2022

Νέα ιστοσελίδα και social media για την υιοθεσία αδεσπότων ζώων στον Δήμο Ηρακλείου

 Ο Δήμος Ηρακλείου, θέτοντας ως προτεραιότητα την ολοκληρωμένη ενημέρωση των πολιτών για το νέο Νόμο 4830/2021 για την υιοθεσία των αδέσποτων ζώων και το νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς, προχώρησε στη δημιουργία μιας νέας ιστοσελίδας, με πληροφορίες και οδηγίες για το ευρύ κοινό και τους ιδιοκτήτες και αναδόχους ζώων.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στο νέο website, στην διεύθυνση http://animals.heraklion.gr προκειμένου να ενημερωθούν για τον νόμο 4830/2021 («Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς - Πρόγραμμα «AΡΓΟΣ» και λοιπές διατάξεις») καθώς και για τις υποχρεώσεις που προκύπτουν εξ αυτού, για όσους έχουν στην ιδιοκτησία τους ένα ζωάκι.

Παράλληλα, υπάρχει και ειδική ενότητα με χρήσιμες πληροφορίες για όλα τα σκυλιά που φιλοξενούνται στο Κυνοκομείο Ηρακλείου και δίνονται προς υιοθεσία, καθώς και για τις διαδικασίες που απαιτούνται ώστε να υιοθετήσει κάποιος ένα αδέσποτο (https://bit.ly/3tXY1jV).

Η νέα ιστοσελίδα εντάσσεται στις δράσεις για την αντιμετώπιση του ζητήματος των αδέσποτων και την προώθηση των υιοθεσιών των ζώων που φιλοξενούνται και περιθάλπονται στο Κυνοκομείο του Δήμου Ηρακλείου.

Η Αντιδήμαρχος Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών, αρμόδια για το συγκεκριμένα θέμα, Μαρία Καναβάκη δήλωσε σχετικά: «Δημιουργήσαμε ένα νέο web site ενισχύοντας την προσπάθειά μας για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κόσμου για θέματα που αφορούν στα αδέσποτα ζώα, στο σχετικό νομοθετικό πλαίσιο, αλλά και στην ενίσχυση των υιοθεσιών. Πιστεύουμε ότι κάθε βήμα αυτής της προσπάθειας θα συμβάλει θετικά στην αντιμετώπιση του κοινωνικού αυτού ζητήματος, μέσω της καλλιέργειας των φιλοζωικών αισθημάτων αλλά και της υπευθυνότητας των πολιτών και της κοινωνίας. Για το σκοπό αυτό προγραμματίζουμε στο Δήμο Ηρακλείου κι άλλες, στοχευμένες δράσεις προκειμένου τα ζώα να νιώσουν αυτό που έχουν δικαίωμα: την αγάπη, το ενδιαφέρον και τη φροντίδα όλων μας».

Πέρα από το νέο site, προς την ίδια κατεύθυνση (της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης), δημιουργήθηκαν και νέες σελίδες για το Κυνοκομείο του Δήμου Ηρακλείου στα social media:

Σελίδα Facebook: Κυνοκομείο Ηρακλείου - Χαρίστε τους ένα σπίτι (https://bit.ly/3CLg3JS)

Σελίδα Ιnstagram: heraklion_kynokomeio (https://bit.ly/3tbwtrQ)

Κανάλι ΥouTube: Κυνοκομείο Ηρακλείου - Χαρίστε τους ένα σπίτι (https://bit.ly/3w9NCUS)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............