Χορευτικό Εργαστηρίο Για Παιδιά "Τα-Ρα-Τα-Τααα!" - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

15 Μαρτίου 2022

Χορευτικό Εργαστηρίο Για Παιδιά "Τα-Ρα-Τα-Τααα!"

   "Τα Ρα Τα Τααα....μια παράσταση αρχίζει ! ! ! " Μια πρωτότυπη ιδέα εργαστηρίου με θέμα την προετοιμασία και την υλοποίηση μιας παράστασης για παιδιά, της μουσικοπαιδαγωγού Σταυρούλας Χριστοδουλοπούλου και της χορογράφου Όλιας Λυδάκη. Πως παίρνει πνοή ένα παραμύθι; Πώς συμμετέχει σε αυτό το μαγικό ταξίδι το σώμα, με τον ήχο και την κίνησή του; 

.com/img/a/

Μαζί με τα παιδιά, μουσικοπαιδαγωγός και χορογράφος, θα αναζητήσουμε την ροή, το ύφος, τις εικόνες και τους ήχους ενός παραμυθιού από την Αφρική. Θα μυηθούμε στη διαδικασία της προετοιμασίας μιας παράστασης την οποία στην συνέχεια θα ερμηνεύσουμε! Ελάτε με τα δικά σας ΜΑΓΙΚΑ συστατικά!

 Έτοιμοι;;;;; Τα Ρα Τα Τααα 🎺🎺🎺...μια παράσταση αρχίζει! ✨Μέσα από τη διδασκαλία της κίνησης και του ρυθμού θα διασχίσουμε παρέα την δημιουργική πορεία μιας παράστασης. Θα συνεργαστούμε και θα διασκεδάσουμε σε 5 ωριαίες συναντήσεις! ΠΟΤΕ Τις Πέμπτες 17, 24, 31 Μαρτίου και 7, 14 Απριλίου, ώρα 18:30- 19:30. ΠΟΥ Στον σεμιναριακό χώρο OLIA Lydaki Feldenkrais Method & Movement Services, οδός Σμύρνης 39, Ηράκλειο. ΗΛΙΚΙΕΣ 5-7 ετών 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 75 ευρώ 

ΠΟΙΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ 

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ Μουσικοπαιδαγωγός, Βιολόγος Η Σταυρούλα Χριστοδουλοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε μαθήματα πιάνο στην ηλικία των 8 ετών, στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών. Το 2006 απέκτησε με άριστα το πτυχίο στο πιάνο, καθώς και το πτυχίο της Βιολογίας από το Πανεπιστήμιο των Πατρών. 


Το 2009 τελειώνει με Άριστα τον μεταπτυχιακό κύκλο ειδίκευσης «Οικολογία – Διαχείριση και Προστασία Φυσικού Περιβάλλοντος» στο τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Από τότε σε μια διαδρομή ανάμεσα στην επιστήμη και την τέχνη έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με την περιβαλλοντική εκπαίδευση/ευαισθητοποίηση, τη μουσικοπαιδαγωγική εκπαίδευση, το θέατρο και τον χορό. Από το 2006 ως σήμερα ασχολείται με τη διδασκαλία της πρακτικής και της θεωρίας στο πιάνο, της μουσικής προπαιδείας σε παιδιά από 18 μηνών – 7 χρονών και με το σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων & παιδαγωγικών παιχνιδιών, στο ΜΦΙΚ στο Ηράκλειο Κρήτης και στο Cretaquarium. 


Επιπλέον με τον ερχομό της στην Κρήτη, αρχίζει και η επαφή της, με την εκμάθηση παραδοσιακών κρουστών στο Λαβύρινθο-Χουδέτσι καθώς και η συμμετοχή σε ερασιτεχνικές ομάδες στο Πλουμί των Αρχανών και σε άλλους καλλιτεχνικούς χώρους (Ηρακλείο). Ιδιαίτερο ενδιαφέρον της αποτελεί η σπουδή και καταγραφή των παραδοσιακών χορών της χώρας και η πρακτική άσκηση και ενασχόληση με τους χορούς από όλη τη γη, σε συνδυασμό με τη ρυθμολογία τους. 


Από το 2010 ασχολείται με το σύγχρονο χορό και το butoh. Αυτή την περίοδο, ακολουθεί εκπαίδευση με εξειδίκευση στο αντικείμενο: «Μουσική Αγωγή Βρεφών & Νηπίων», εστιάζοντας σε νέες μεθόδους διδασκαλίας όπως η Suzuki. ΟΛΙΑ ΛΥΔΑΚΗ Feldenkrais Practitioner (CFP), Δασκάλα κίνησης, Performer, Χορογράφος Η Όλια Λυδάκη έχει συνεργαστεί ως ερμηνεύτρια σε Ελλάδα και Γαλλία, με τους χορογράφους Carlotta IKEDA, Laura Simi, P. Le Doare, Christian Ben Aim, Μάχη Δημητριάδου-Lindhal, Μ. Χρυσοσπάθη, Ι. Πορτόλου, Ι. Καραγιάν, Μ. Μέγα, Σ. Κατσαρού, Ι. Μανταφούνη & Κ.Σκιαδά, Rowan Thorpe, Lucas Sylvestrini, Πέρσα Σταματοπούλου και τους σκηνοθέτες Lilo Baur, Γ. Ζαμπουλάκη. 


Έχει χορογραφήσει τo videodance CICHA (Videodance Festival Θεσσαλονίκη, 2015), το ντουέτο HORS CORPS με ερμηνεύτρια την Ιωάννα Αποστόλου (Αθήνα 2017), την όπερα Lakme του L.Delibes (Opera Comique de Paris - Opera de Lauzanne 2013-2017). Ήταν βοηθός χορογράφου της Carlotta Ikeda στο έργο Zatoichi (Ballet de l’Opera de Bordeaux 2010) και ερμηνεύτρια, βοηθός χορογραφίας και εκπαιδεύτρια κίνησης εθελοντών στις τελετές Έναρξης και Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2004. Από το 2000 διδάσκει κίνηση και butoh συνοδεύοντας την Carlotta Ikeda σε πολλά μέρη του κόσμου. 


Στην Ελλάδα έχει διδάξει κίνηση και Feldenkrais στους: ομάδα «2» του Δ. Παπαίωάννου, Θερινή Ακαδημία Εθνικού Θεάτρου, Κεντρο Αρχαίου Δράματος, θεατρική ομάδα πανεπιστημίου Κρήτης, Κέντρο Σύγχρονου Χορού Ντάνκαν, Ανώτερη Δραματική Σχολή Νότος, ερασιτεχνικές ομάδες Φρι D και Εχταγή κ.α. Είναι απόφοιτος των κρατικών γαλλικών Ανώτερων σχολών χορού CND-Paris (2001), CNDC-Angers (1995-1997), CDI - Cannes (1992-1995) και κάτοχος των γαλλικών κρατικών πτυχίων διδασκαλίας σύγχρονου και κλασσικού χορού.


 Είναι πιστοποιημένη δασκάλα της μεθόδου Feldenkrais που καλλιεργεί την διαχείριση και την ανάπτυξη των σωματικών και εγκεφαλικών δυνατοτήτων του ανθρώπου (Feldenkrais International Training Program “Greece 1”, 2011-15, διοργάνωση Ulrike Hasbach και Trainer Ruty Bar). Το 2013 ξεκινά να διδάσκει στην Κρήτη (Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Ιεράπετρα) την Μέθοδο Feldenkrais σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο για το ευρύ κοινό και για εγκύους (πρόγραμμα Pregnant Pauses, του CFP, Feldenkrais Trainer Alan Questel). Ιδρύει την πρώτη έδρα διδασκαλίας της μεθόδου στο Ηράκλειο και στην Κρήτη, FELDENKRAIS HERAKLION και φιλοξενεί εντατικά σεμινάρια της Μεθόδου Feldenkrais (CFP Assistant trainer Ulrike Hasbach, CFP Στέλλα Τοπαλίδου). 


Το 2019 ξεκινά να διοργανώνει σε συνεργασία με την δασκάλα κίνησης και της μεθόδου Feldenkrais (CFP, Thinking Body) – μουσικό – χορεύτρια Μαριλένα Πετρίδου, το διεθνές θερινό retreat FELDENKRAIS ON TOUR I, II με αντικείμενο την πρακτική της Μεθόδου Feldenkrais στην Κρήτη (2019, 2020). Από το 2016, φιλοξενεί στο Ηράκλειο της Κρήτης σεμινάρια Μεθόδου Κινητικής Ανάπτυξης για βρέφη & νήπια CHILD’SPACE με εισηγήτρια την Σύμβουλο Κινητικής Ανάπτυξης- δασκάλα κίνησης –χορογράφο Μάρθα Κλουκίνα (Child’Space Athens).

 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ / ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 

Tηλ.: 6992337927 

Email: feldenkrais.heraklion@gmail.com F/b inbox: OLIA Lydaki Feldenkrais Merhod & Movement Services 👯 Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων 🌈 


Ο σεμιναριακός χώρος τηρεί όλα τα πρωτοκόλλα ενάντια στην Διασπορά του COVID-19. ➡ Απαραίτητη η επίδειξη του αρνητικού αποτελέσματος self-test και η χρήση μάσκας για τα συμμετέχοντα παιδιά / επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού και χρήσης μάσκας για τους εισερχόμενοι ενήλικες.


Χορευτικό Εργαστηρίο Για Παιδιά "Τα-Ρα-Τα-Τααα!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............