Με επιτυχία ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Κρήτης στο Δήμο Χερσονήσου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

15 Μαρτίου 2022

Με επιτυχία ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Κρήτης στο Δήμο Χερσονήσου

 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 και Κυριακή και 13 Μαρτίου 2022, ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Κρήτης του FIRST® LEGO® League, στο Φιλωνίδειο Κλειστό Γυμναστήριο Λ. Χερσονήσου. Μια συνδιοργάνωση της Eduact με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου (Κ.Ε.Δ.Χ.), με τοπικό συνεργάτη τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό H.E.R.O. Ηellenic Εducation Robotics Οrganization και υπό την Αιγίδα του Δήμου Χερσονήσου. 


Οι ομάδες που προκρίθηκαν για το 𝗙𝗜𝗥𝗦𝗧® 𝗟𝗘𝗚𝗢® 𝗟𝗘𝗔𝗚𝗨𝗘 𝗚𝗥𝗘𝗘𝗖𝗘 𝗙𝗜𝗡𝗔𝗟𝗦 στην κατηγορία CHALLENGE στον Μεγάλο Tελικό της Θεσσαλονίκης είναι οι: C3019 Architechs, C3020 RoboNerds, C3082 P.E.R., C3021 SMARTBOTS, C3108 CHALLENGERS, C3055 KNIGHTS OF THE FUTURE, C3110 EPIC. Τις Προκρίσεις ανακοίνωσαν οι: κ. Γιάννης Σέγκος Δήμαρχος Χερσονήσου, κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης, Αντιπεριφερειάρχης στον τομέα Διοίκησης και Οργάνωσης, κ. Γιάννης Μηλάκης πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Χερσονήσου (Κ.Ε.Δ.Χ.), κ. Εμμανουήλ Ανυφαντάκης Αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεμάτων και Διαχείρισης της Δημοτικής Περιουσίας, κ. Γεώργιος Μπαγουράκης Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Δια Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού, κ. Ανδρονίκη Μαραγκάκη αντιπρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Χερσονήσου (Κ.Ε.Δ.Χ.), κ. Γιάννης Ασπιρτάκης και κ. Γιάννα Σταυρακάκη, εκπρόσωποι της εταιρείας ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ.

Οι συμμετέχουσες ομάδες που προτάθηκαν για το 𝗚𝗟𝗢𝗕𝗔𝗟 𝗜𝗡𝗡𝗢𝗩𝗔𝗧𝗜𝗢𝗡 𝗔𝗪𝗔𝗥𝗗𝗦 (Παγκόσμιο Βραβείο Καινοτομίας) είναι οι: C3020 Robonerds και C3019 Architechs και ανακοινώθηκαν από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη. Τη διοργάνωση υποστηρίζουν: ο Χρυσός Χορηγός για την περιφέρεια της Κρήτης ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ, η Ο3 Out of Ordinary επίσημος αντιπρόσωπος προϊόντων και επιμόρφωσης LEGO Education στην Ελλάδα, οι Χρυσοί Χορηγοί Προγραμμάτων της Eduact: KLEEMANN, Ελληνικός Χρυσός, ΤΙΤΑΝ, ο Μεγάλος Χορηγός Προγραμμάτων το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΔΙΟΣ, καθώς και ο Χορηγός Μετακίνησης Avance.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος καλωσόρισε και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν στην εξαιρετικά επιτυχημένη σημερινή διοργάνωση και ιδιαίτερα στα παιδιά που αγωνίζονται. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι σήμερα μαζί μας είναι και ο Υφυπουργός, ο κ. Αυγενάκης. Η συμμετοχή στο σημερινό διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής, σε έναν τομέα δηλαδή που σχετίζεται άμεσα με την έρευνα, την τεχνολογία και την καινοτομία δείχνει ότι οι συμμετέχοντες έχουν βάλει τον πήχη πολύ ψηλά και ήδη έχουν μάθει να δουλεύουν σκληρά, μεθοδικά και προπάντων δημιουργικά και, μάλιστα, μέσα σε μια ομάδα, με υποδειγματικό τρόπο, αλλά και με όλες τις δυσκολίες που αυτό συνεπάγεται. Στο ταξίδι αυτό της γνώσης και έμπνευσης για την ανάπτυξη εφαρμογών που κάνουν την καθημερινότητά μας πιο λειτουργική και συγχρόνως αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής μας, όλοι μας, και ειδικά εμείς εδώ στο Δήμο Χερσονήσου, θα είμαστε συμπαραστάτες στις προσπάθειές σας.»

Ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Χερσονήσου, Γιάννης Μηλάκης δήλωσε: «Η εισαγωγή της εκπαιδευτικής ρομποτικής στα σχολεία στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων αποδεικνύει την απόφαση της πολιτείας να «επενδύσει» στην ανάδειξη ψηφιακών δεξιοτήτων. Νομίζω ότι οι δεξιότητες που απαιτούνται, συνδυάζονται απόλυτα με τον ενθουσιασμό και το πνεύμα περιέργειας για την ανακάλυψη του καινούριου, του καινοτόμου, που χαρακτηρίζει αυτές τις ηλικίες. Εμείς, ως ΚΕΔΧ και βέβαια, ο Δήμος Χερσονήσου, είμαστε από την πρώτη στιγμή δίπλα στους μικρούς «ερευνητές» και συμμεριζόμαστε απόλυτα την ανάγκη ανάπτυξης νέων τεχνολογιών και ψηφιακών εργαλείων. Ευχαριστούμε τους συνεργάτες μας σε αυτή την υψηλού επιπέδου διοργάνωση, την Eduact και τον Ελληνικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής H.E.R.O. και, βέβαια, τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Αυγενάκη, που μας τιμά με την παρουσία του.»

Μάθετε περισσότερα για τους Διαγωνισμούς εδώ: https://firstlegoleague.gr/ Δείτε και τους υπόλοιπους προκριματικούς και τις προσπάθειες των παιδιών στις υπόλοιπες πόλεις σε LIVE streaming εδώ: https://firstlegoleague.gr/first-lego-league-events-2022/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............