Πρωτότυπο σεμιναρίο "ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ...ΚΑΚΟΦΩΝΙΞ!" - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

26 Μαρτίου 2022

Πρωτότυπο σεμιναρίο "ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ...ΚΑΚΟΦΩΝΙΞ!"

 Ένα πρωτότυπο σεμινάριο γύρω από τους μύθους της τραγουδιστικής φωνής από Το Θέατρο των Φωνών | Φωνητική Παιδαγωγική . Σύνολα . Performance σε συνεργασία με τον χώρο διοργάνωσης επιμορφωτικών σεμιναρίων Olia Lydaki Feldenkrais Method & Movement Services

Αυτό το εργαστήριο το ενέπνευσαν οι απορίες, οι δυσκολίες και οι πολύ καλά οχυρωμένες πεποιθήσεις όσων από φόβο επέλεξαν έως τώρα να σιωπούν παρά την αγάπη τους για το τραγούδι.


Τι συμβαίνει και δεν τραγουδάμε;

- Δεν τραγουδώ για είμαι πραγματικά εκτός …τόνου.

- Μήπως είσαι εκτός …κίνησης και ρυθμού; Βρε, μήπως παραπατάς και πέφτεις και μου το κρύβεις;

- Παιδάκι μου, τις περισσότερες φορές δεν ακούω, αλλά και όταν ακόμη ακούω, δεν πιάνω τον τόνο. Πίκρα. Ζηλεύω τα πουλιά που τραγουδούν. «Καναρίνι μου, γλυκό…»

- Υπάρχουν πουλιά που τραγουδούν;

- Υπάρχουν πουλιά που τραγουδούν παράφωνα; Πάντως εγώ ξέρω ότι δεν τραγουδώ. - Όντως ~ κατά συνέπεια, αυτό κάνεις.

- Δηλαδή;

- Δεν τραγουδάς.

«Και όταν δεν τραγουδάς, πώς περιμένεις να …τραγουδήσεις;» Με γνώμονα την συνδυαστική μέθοδο φωνητικής παιδαγωγικής που ακολουθεί Το Θέατρο των Φωνών (κίνηση/φώνηση/τραγούδι), αντιμετωπίζουμε μαζί όλους τους μύθους γύρω από την ανθρώπινη τραγουδιστική φωνή και γνωρίζουμε τους παράγοντες που επιδρούν, ενισχύοντας ή ελαττώνοντας, ό,τι ο καθένας μας αναγνωρίζει ως …“παραφωνία”· επιστρέφουμε στην βάση της λειτουργίας της ανθρώπινης φωνής, διερευνητικά και με ευχαρίστηση, και την εξετάζουμε σε σύνδεση με το τονικό ύψος, την άρθρωση, την αναπνοή μας, την κίνηση, την ακρόαση, την αφή, την οπτική.

Μην σας ξεγελά ο τίτλος: το μονοήμερο εργαστήριο ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ …ΚΑΚΟΦΩΝΙΞ! απευθύνεται σε όλους μας και παροτρύνει ευθαρσώς όσες και όσους από όλα τα χαρίσματα του θρυλικού Γαλάτη διακρίνουν εαυτόν μόνον ορισμένες …παρα-φωνίες του.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ: Ο Κακοφωνίξ, ο βάρδος, είναι ένας από τους κύριους χαρακτήρες στις ιστορίες του Αστερίξ, γεννημένος στο ανυπότακτο χωριό των Γαλατών ~ ΔΕΝ είσαι εσύ. Εάν, παρ’ όλ’ αυτά, εξακολουθείς να επιμένεις για το αντίθετο, είσαι η έμπνευσή μας. Ανυπομονούμε να σε γνωρίσουμε, έλα!

ΠΟΤΕ

Παρασκευή 1 Απριλίου 2022 _ 17:00-22:00

ΠΟΥ

Στον χώρο διοργάνωσης επιμορφωτικών σεμιναρίων Olia Lydaki Feldenkrais Method & Movement Services, Σμύρνης 39, Ηράκλειο

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 50 ευρώ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Email: thetheatreofvoices@gmail.com

+30 6932 191999 & +30 6907 121035

Λίγα λόγια για ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΦΩΝΩΝ _

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΦΩΝΩΝ | Φωνητική Παιδαγωγική . Σύνολα . Performance τελεί σε ομόκεντρους κύκλους από το 2018. Στο πλαίσιο ετήσιων θεματικών εργαστηρίων και σεμιναρίων φωνητικής παιδαγωγικής, ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΦΩΝΩΝ διερευνά το σώμα και την κίνηση για να μαθητεύσει η φωνή, να οξυνθεί η παρατηρητικότητα και να ενισχυθεί η λειτουργία του σημαντικότερου, ίσως, εργαλείου στην διαρκώς εξελισσόμενη φωνητική παιδαγωγική: το αυτί. Ο φωνητικός αυτοσχεδιασμός, βασισμένος στη χειρονομία και στην κίνηση, προκύπτει οργανικά μέσω της συνακρόαση και της παρατήρησης, ενώ η υγεία του ερμηνευτή και η απόλαυση του κύκλου της αναπνοής αποτελούν κεντρικό άξονα της παιδαγωγικής μεθόδου που αναπτύσσεται στις ομάδες των εργαστηρίων και στα φωνητικά σύνολα από ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΦΩΝΩΝ. Την καλλιτεχνική διεύθυνση και την επιμέλεια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων έχει η μουσικολόγος/vocalist Άννα Παπαγιαννάκη Διβανή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............