Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου σε Ηράκλειο και Νέα Αλικαρνασσό ο Δήμαρχος Ηρακλείου - kriti traveller

kriti traveller

ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

...
26 Ιουνίου Του 1926 Ο Σεισμός Των 7,6 Ρίχτερ
...
Το Φαράγγι Των Τοπολίων Και Η Μοναδική Σήραγγα Του
...
Η Μ. Μερκούρη Εγκαινιάζει Το Μουσείο Νίκος Καζαντζάκης
...
Η Ιερά Μονή Φανερωμένης Ή «Παναγία Των Γουρνιών»
...
Ο Μπέμπονας Στους Ορεινούς Όγκους Της Σητείας
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

26 Μαρτίου 2022

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου σε Ηράκλειο και Νέα Αλικαρνασσό ο Δήμαρχος Ηρακλείου

 Στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου σε Ηράκλειο και Νέα Αλικαρνασσό παρέστη ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.


Στη Νέα Αλικαρνασσό ο Δήμαρχος μετά το πέρας της δοξολογίας παρακολούθησε την μαθητική παρέλαση ενώ κατέθεσε στεφάνι στο Mνημείο των Ηρώων. Στη συνέχεια παραβρέθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά όπου παρακολούθησε την δοξολογία . Aκολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση .

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου σε μήνυμα του με αφορμή την σημερινή επέτειο επισημαίνει:

Μαζί με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, την 25η Μαρτίου τιμούμε ένα κορυφαίο ιστορικό γεγονός διεθνώς, την έναρξη της Επανάστασης του 1821.

Η απελευθέρωση του Έθνους από τον Οθωμανικό Ζυγό, έδωσε την δυνατότητα να επιστρέψουν στην κοιτίδα τους οι αξίες: της δημοκρατίας, του πολιτισμού, και του ανθρωπισμού. Η ελεύθερη Ελλάδα, παρά τους ιστορικούς κλυδωνισμούς, τις τεράστιες αντιξοότητες που συνάντησε, έγινε ένα σύγχρονο κράτος Δικαίου, ενταγμένο στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή.

Έχουμε διαχρονικό χρέος ως Έλληνες απέναντι στους Ήρωες του 1821 να θυμόμαστε πάντα ότι τα δημοκρατικά κεκτημένα για τα οποία θυσιάστηκαν, δεν είναι δεδομένα. Αντιθέτως, όπως επιβεβαιώνουν με τον πλέον δραματικό τρόπο τα γεγονότα αυτών των ημερών στην Ουκρανία, απαιτείται εγρήγορση και διαρκής επαγρύπνηση από όλους μας, για τη διαφύλαξή τους.

Με αφορμή την διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου, ας αναλογιστούμε τούτες τις κρίσιμες μέρες τα διδάγματα της Επανάστασης και ας προσπαθήσουμε να κρατήσουμε ζωντανή την Μνήμη και την πολύτιμη κληρονομιά της, προχωρώντας στο μέλλον με ομοψυχία, σύνεση, αλληλεγγύη, και αποφασιστικότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνήστε μαζί μας - krititraveller@gmail.com
.............
ΠΟΙΗΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ
...
«Ασκήσεις Σκέψης Την Εποχή Του Κορωνοϊού»
...
Αλήτες Άγγελοι Ξεχασμένοι Στο Πλακόστρωτο
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ
...
Δήμητρα Μαραγκουδάκη - Οι 12 Άθλοι Ενός Μαθητή
...
Η Υφάντρα Που Υφαίνει Και Ξεφαίνει
...
Το Μυθιστόρημα Της Έρσης Σεϊρλή "Γκρίζος Κύκνος"
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
...
Πόσο Δικός Μας Μπορεί Να Γίνει Ενας Ξένος
...
Τσιγκούνης Στην Τσέπη, Και Στην Ψυχή
Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ 22.00 με 24.00 ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ 101,5 ......... ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
.............

Post Top Ad

.............