Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου σε Ηράκλειο και Νέα Αλικαρνασσό ο Δήμαρχος Ηρακλείου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

26 Μαρτίου 2022

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου σε Ηράκλειο και Νέα Αλικαρνασσό ο Δήμαρχος Ηρακλείου

 Στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου σε Ηράκλειο και Νέα Αλικαρνασσό παρέστη ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.


Στη Νέα Αλικαρνασσό ο Δήμαρχος μετά το πέρας της δοξολογίας παρακολούθησε την μαθητική παρέλαση ενώ κατέθεσε στεφάνι στο Mνημείο των Ηρώων. Στη συνέχεια παραβρέθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά όπου παρακολούθησε την δοξολογία . Aκολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση .

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου σε μήνυμα του με αφορμή την σημερινή επέτειο επισημαίνει:

Μαζί με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, την 25η Μαρτίου τιμούμε ένα κορυφαίο ιστορικό γεγονός διεθνώς, την έναρξη της Επανάστασης του 1821.

Η απελευθέρωση του Έθνους από τον Οθωμανικό Ζυγό, έδωσε την δυνατότητα να επιστρέψουν στην κοιτίδα τους οι αξίες: της δημοκρατίας, του πολιτισμού, και του ανθρωπισμού. Η ελεύθερη Ελλάδα, παρά τους ιστορικούς κλυδωνισμούς, τις τεράστιες αντιξοότητες που συνάντησε, έγινε ένα σύγχρονο κράτος Δικαίου, ενταγμένο στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή.

Έχουμε διαχρονικό χρέος ως Έλληνες απέναντι στους Ήρωες του 1821 να θυμόμαστε πάντα ότι τα δημοκρατικά κεκτημένα για τα οποία θυσιάστηκαν, δεν είναι δεδομένα. Αντιθέτως, όπως επιβεβαιώνουν με τον πλέον δραματικό τρόπο τα γεγονότα αυτών των ημερών στην Ουκρανία, απαιτείται εγρήγορση και διαρκής επαγρύπνηση από όλους μας, για τη διαφύλαξή τους.

Με αφορμή την διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου, ας αναλογιστούμε τούτες τις κρίσιμες μέρες τα διδάγματα της Επανάστασης και ας προσπαθήσουμε να κρατήσουμε ζωντανή την Μνήμη και την πολύτιμη κληρονομιά της, προχωρώντας στο μέλλον με ομοψυχία, σύνεση, αλληλεγγύη, και αποφασιστικότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............