Επιστολή ΠΕΔ Κρήτης για τον προσεισμικό έλεγχο σχολικών και δημόσιων σχολείων - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

31 Μαρτίου 2022

Επιστολή ΠΕΔ Κρήτης για τον προσεισμικό έλεγχο σχολικών και δημόσιων σχολείων

 Με επιστολή της ΠΕΔ Κρήτης που υπογράφουν ο Πρόεδρος Γιάννης Κουράκης και ο Γραμματέας Γιάννης Μαλανδράκης προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα, ΘΕΤΟΥΝ το επείγον ζήτημα της αντισεισμικής θωράκισης σχολικών συγκροτημάτων και λοιπών Δημοσίων κτιριακών υποδομών και της άμεσης ένταξης τους στην πρώτη φάση του μακροσκοπικού ελέγχου του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης.


ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η αντισεισμική θωράκιση σχολικών συγκροτημάτων και λοιπών Δημοσίων κτιριακών υποδομών, αποτελεί κρίσιμο θέμα και προτεραιότητα για την Περιφερειακή Ένωση Δήμων και τους ΟΤΑ της Κρήτης.

Η χρηματοδότηση δράσεων για υποδομές που χρήζουν αντισεισμικής προστα-σίας και προσεισμικού ελέγχου, με βάση το πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης» πρέπει να προτεραιοποιηθούν και να ενταχθούν άμεσα.

Λόγω της ιδιαιτερότητας των συνθηκών στην Κρήτη αλλά και των τελευταίων αλλεπάλληλων σεισμικών γεγονότων, παρακαλούμε να εγκριθούν στο σύνολό τους οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί από τους Δήμους της Κρήτης για την αντισεισμική προστασία των κτιρίων αλλά και την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Τονίζουμε ότι πρέπει να γίνει άμεσα ένταξη της πρώτης φάση του μακροσκοπι-κού ελέγχου, με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη πρόσκληση έχει 3 φάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............