Σε κίνδυνο η λειτουργία της Δ.Ο.Υ. Ηρακλείου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

31 Μαρτίου 2022

Σε κίνδυνο η λειτουργία της Δ.Ο.Υ. Ηρακλείου

 Την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία έχει επέλθει η Δ.Ο.Υ. Ηρακλείου λόγω της υποστελέχωσης και της παράλληλης συνεχιζόμενης αύξησης του όγκου εργασιών, αναδεικνύει με Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, με την συνυπογραφή των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκου Ηγουμενίδη.


«Η συνταξιοδότηση εργαζομένων, σε συνδυασμό με τα αιτήματα μεταθέσεων και αποσπάσεων υπαλλήλων εκτός της υπηρεσίας, πολλά από τα οποία οφείλονται στη συστηματική υποστελέχωση της Δ.Ο.Υ., δυσχεραίνουν την απρόσκοπτη λειτουργία μια ιδιαίτερα σημαντικής υπηρεσίας» αναφέρει ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Ωστόσο, παρά τις εκκλήσεις των εργαζομένων για παρεμβάσεις προκειμένου να ομαλοποιηθεί η λειτουργία της υπηρεσίας, ο κυβερνητικός σχεδιασμός δε διαφαίνεται να κινείται στην ίδια κατεύθυνση. Γι’ αυτό και καλούμε τον υπεύθυνο Υπουργό να απαντήσει σχετικά με το εάν προτίθεται να προχωρήσει στην απαραίτητη στελέχωση, καθώς και στον εκσυγχρονισμό του τεχνολογικού εξοπλισμού της Δ.Ο.Υ. Ηρακλείου.».

Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση, η Δ.Ο.Υ. Ηρακλείου απασχολεί σήμερα 122 υπαλλήλους, εν αντιθέσει με υπηρεσίες που λειτουργούν σε νομούς αντίστοιχου πληθυσμού, όπου το προσωπικό τους υπερβαίνει τους 150 εργαζόμενους, ενώ τα «ορφανά» αντικείμενα θέσεων εργασίας που προκύπτουν από τις συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων, επιμερίζονται σε άλλους παρά το ότι μπορεί ακόμη και να μην εμπίπτουν στα αντικείμενα των θέσεων εργασίας τους. Επιπλέον, στον όγκο εργασιών που βαίνει αυξανόμενος, προστίθενται και οι δυσλειτουργίες λόγω του απαρχαιωμένου τεχνολογικού εξοπλισμού της υπηρεσίας που δε μπορεί να υποστηρίξει, λόγω χαμηλής μνήμης, τις εφαρμογές της Α.Α.Δ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............