Σε καλό κλίμα διεξάγη η συνάντηση του Προέδρου ΠΕΔ Κρήτης Γιάννη Κουράκη και του Γραμματέα Γιάννη Μαλανδράκη με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

02 Φεβρουαρίου 2022

Σε καλό κλίμα διεξάγη η συνάντηση του Προέδρου ΠΕΔ Κρήτης Γιάννη Κουράκη και του Γραμματέα Γιάννη Μαλανδράκη με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη

 Σε καλό κλίμα διεξάγη η συνάντηση του Προέδρου ΠΕΔ Κρήτης Γιάννη Κουράκη και του Γραμματέα Γιάννη Μαλανδράκη με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, στην οποία ετέθησαν οι θέσεις της ΠΕΔ Κρήτης για αναπτυξιακά ζητήματα του νησιού. Στην συνάντηση παρευρέθησαν και ανώτερα στελέχη του λιμενικού σώματος. Συγκεκριμένα, ετέθησαν τα εξής ζητήματα:ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟΥ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΔ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ, ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ ΑΝΑΓΚΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ

Σε μια διεξοδική συζήτηση για το μεταφορικό ισοδύναμο στην οποία συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης, ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας ανέπτυξαν τις πάγιες θέσεις της ΠΕΔ Κρήτης, που αφορούν την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου καθολικά και για την Κρήτη.

Ο κος Κουτουλάκης ανέφερε ότι υπάρχει σχεδιασμός εντός του τρέχοντος εξαμήνου να ανακοινωθούν νέα μέτρα για το μεταφορικό ισοδύναμο σε μια εξατομικευμένη παρέμβαση για τους πολίτες του νησιού.

Η διαβούλευση για τα συγκεκριμένα μέτρα λαμβάνει υπόψη αφενός τις ιδιαιτερότητες της Κρήτης και αφετέρου την εμπειρία από την εφαρμογή του μέτρου στα άλλα νησιά.

ΧΕΡΣΑΙΕΣ ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ

Επίσης, στη συνάντηση υπήρξε θετική διάθεση αναφορικά με το ζήτημα των χερσαίων λιμενικών ζωνών προκειμένου να παραχωρηθούν στα οικεία δημοτικά λιμενικά ταμεία ή στους οικείους Δήμους.

Ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας της ΠΕΔ Κρήτης για άλλη μια φορά υπερθεμάτισαν την ανάγκη να υπάρχει αποφασιστική συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην διαχείριση των λιμανιών του νησιού.

ΑΥΞΗΣΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

Για τη νέα ναυαγοσωστική περίοδο ετέθη επιτακτικά η επιχορήγηση και για φέτος του κόστους της ναυαγοσωστικής κάλυψης καθώς οι Δήμοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε αυτά τα κόστη από ίδιους πόρους και ζήτησαν η επιχορήγηση αυτή να αυξηθεί προς τους Δήμους με μεγαλύτερο ποσοστό ενίσχυσης.

Τονίστηκε επίσης ότι είναι απαραίτητο η χρηματοδότηση να δοθεί εγκαίρως στους Δήμους ούτως ώστε να ακολουθηθούν άμεσα οι προβλεπόμενες διαγωνιστικές διαδικασίες.

ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Στην συνάντηση ετέθη επίσης το πάγιο αίτημα της ΠΕΔ Κρήτης για την αύξηση από την κατανομή των εσόδων για μισθώσεις της παραλίας προς τους Δήμους και στην Κτηματική Υπηρεσία από την αναλογία 60-40 σε 80-20 (%). Το ίδιο ζητήθηκε να ισχύει και για τα επιβαλλόμενα πρόστιμα προς τρίτους.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης και ο Γραμματέας Γιάννης Μαλανδράκης εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την καλή συνεργασία και την θετική διάθεση από πλευράς του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη για την επίλυση των θεμάτων που έθεσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης.

Τέλος, ο Γιάννης Κουράκης κάλεσε τον Υπουργό να παρευρεθεί το επόμενο διάστημα σε συνεδρίαση της ΠΕΔ και ο Υπουργός το απεδέχθη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............