Οι Opera Chaotique στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

13 Δεκεμβρίου 2021

Οι Opera Chaotique στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

 Οι Opera Chaotique έρχονται στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture, με την αφηγηματική μουσικοθεατρική παράσταση "Αλλόκοτα & Γοητευτικά"!


Την on line πρεμιέρα της παράστασης μπορείτε να παρακολουθήσετε την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021, στις 21:15 στον παρακάτω σύνδεσμο https://youtu.be/Bjr_s3jE4U4, ενώ αμέσως μετά την πρώτη προβολή θα παραμείνει διαθέσιμη on demand, στη ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε»!

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Ένας περιπλανώμενος θίασος στην άλλη πλευρά του ποταμού ανεβάζει το νέο του έργο. Στην αρχή ο Μολιέρος αναμειγνύει κωμικά τους Θεούς των αρχαίων Ελλήνων με τους θνητούς, μετά ο Βολταίρος προσαρμόζει στα μέτρα του τον Οιδίποδα και τέλος η Ιφιγένεια του Γκαίτε κλείνει δραματικά την παράσταση.

"Η αρχαία τραγωδία είναι ιερά κι ευρεία ως του σύμπαντος καρδία… " ΚΑΒΑΦΗΣ

Στη σκηνή ανεβαίνουν ο Οδυσσέας Μπλουμ του Τζέιμς Τζους, ακολουθεί η πενθούσα Ηλέκτρα του Ευγένιου Ο' Νηλ, ενώ ο Μπέρτολτ Μπρέχτ αδιαφορώντας για όλους, διορθώνει στο σημειωματάριο του αρχαιοελληνικούς μύθους. Ξάφνου στη σκηνή, ενθουσιασμένος από το ταξίδι του στην Ελλάδα, ο Χένρυ Μίλερ υμνεί τη σύγχρονη ομορφιά της, μα τον διακόπτει ο Αλμπέρ Καμύ ο παράλογος, κρατώντας το δοκίμιο που έγραψε για τον Σίσυφο, ενώ οι μύγες του Ζαν-Πωλ Σαρτρ τον ενοχλούν, γεμίζοντας το πάλκο, δίνοντας μία φιλοσοφική νότα σ’ αυτή την υπαρξιακά τραγική παράσταση.

"Είμαι η βασίλισσα της Τέχνης, είμαι η Τραγωδία…" ΠΑΛΑΜΑΣ

Η παράσταση ολοκληρώνεται με νέα τραγούδια και μελοποιήσεις από το πρώτο ελληνόφωνο άλμπουμ τους που μόλις κυκλοφόρησε, με τίτλο «Στων διακαμένων σας χειλιών την άκρη».

Συντελεστές:

Οι Opera Chaotique είναι οι Γιώργος Τζιουβάρας (Τραγούδι, Πιάνο) και Χρήστος Κουτσογιάννης (Κρουστά)

Μαζί τους στο τραγούδι η Λητώ Μεσσήνη και στο τσέλο ο Σταύρος Παργινός.

Μαγνητοσκόπηση: Γιώργος Σπανός, Θάνος Λυμπερόπουλος, Μοντάζ: Γιώργος Σπανός, Ηχοληψία: Θεόδωρος Ζευκιλής. Η μαγνητοσκόπηση έγινε στο χώρο του Baumstrasse.

Oργάνωση Παραγωγής: ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΟΝ – ARTWAY

Διοργάνωση – Παραγωγή: Δήμος Ηρακλείου – Αντιδημαρχία πολιτισμού

Για ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμό: bit.ly/2Ym3OSb


Οι Opera Chaotique στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............