3η διαδικτυακή διάλεξη του 7ου Κύκλου Διαλέξεων του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

13 Δεκεμβρίου 2021

3η διαδικτυακή διάλεξη του 7ου Κύκλου Διαλέξεων του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος

 Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τρίτη διαδικτυακή διάλεξη του 7ου Κύκλου Διαλέξεων του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, με μία Συζήτηση Στρογγύλης Τράπεζας η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου στις 18:30.


 Κι αυτό γιατί τα Θέματα Βιοϊατρικής Ηθικής (Αυτονομία του Ασθενούς-Ιατρικό Απόρρητο και Ευαίσθητα Προσωπικά Δεδομένα-Υποχρεωτικότητα του Εμβολιασμού-Ευθανασία) που θα αναπτυχθούν είναι πάντα επίκαιρα, αλλά και προκαλούν έντονες συζητήσεις και αντιπαραθέσεις τόσο στην επιστημονική κοινότητα όσο και στην κοινωνία.

Το ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα της ευθανασίας θα αναπτύξει ο κύριος Γεράσιμος Ρηγάτος, άμισθος Επίκουρος Καθηγητής Ογκολογίας, Επίτιμος Διδάκτωρ Παιδαγωγικού Τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο κύριος Ρηγάτος θα κάνει ιστορική αναδρομή στην πρωταρχική έννοια της ευθανασίας και θα μιλήσει διεξοδικά για το νομικό πλαίσιο που ισχύει για την ευθανασία στο σύγχρονο κόσμο και τη δυναμική των συντελούμενων μεταβολών.

Από την πλευρά της η κυρία Μαριάννα Καραμάνου, Καθηγήτρια Επιστημολογίας, Ιστορίας και Ηθικής της Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα αναπτύξει το θέμα των εμβολίων από την ημέρα της ανακάλυψής τους μέχρι και σήμερα. Παρά το γεγονός ότι η ανακάλυψη και η χρήση των εμβολίων έχει σώσει δισεκατομμύρια ανθρώπους, δεν παύουν να προκαλεί μέχρι και σήμερα σκληρές αντιπαραθέσεις μεταξύ ιατρών, αλλά και στην κοινωνία. Ιδιαίτερα την τρέχουσα περίοδο της πανδημίας COVID-19, ο εμβολιασμός συνεχίζει να εγείρει ιατρικά, ηθικά και κοινωνικά διλλήματα.

Το ζήτημα της αυτονομίας του ασθενούς και το ιατρικό απόρρητο θα αναπτύξει ο κύριος Παναγιώτης Μπεχράκης, Πνευμονολόγος-Εντατικολόγος και Διευθυντής του Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, ενώ ο Ομότιμος Καθηγητής Φιλοσοφίας κύριος Χρήστος Γιανναράς θα προσεγγίσει τη φιλοσοφική διάσταση όλων των παραπάνω θεμάτων.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της σελίδας Institute of Public Health – The American College of Greece στο Facebook και μέσω Youtube στον σύνδεσμο https://youtu.be/7QtfF3jAEfU.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............