Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο από τους μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου. - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

18 Δεκεμβρίου 2021

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο από τους μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου.

 Το πρωί της Παρασκευής 17 Δεκεμβρίου 2021 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος δέχθηκε τους μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου, οι οποίοι έψαλλαν με τη συνοδεία μουσικών οργάνων παραδοσιακά κάλαντα των Χριστουγέννων, όπως τα βυζαντινά, τα κρητικά και κάλαντα από άλλες περοχές της πατρίδας μας. 

Με τις φωνές, τά μουσικά όργανα και τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες τους οι τριάντα μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Γυμνασίου, που εδρεύει στο Καβούσι Ιεράπετρας, δημιούργησαν μια γιορτινή ατμόσφαιρα ενόψει της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων.

Τους μαθητές συνόδευαν οι Καθηγητές του σχολείου με επικεφαλής την Διευθύντρια κ. Μαριάννα Χαΐτα, οι οποίοι  αντάλλαξαν ευχές με τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο και συζήτησαν για την λειτουργία και την πορεία του Σχολείου. 

Μετά το καθιερωμένο κέρασμα, ο Σεβασμιώτατος μαζί με τις εγκάρδιες ευχές του για τις επικείμενες εορτές του αγίου Δωδεκαημέρου και για καλή πρόοδο στα μαθήματά τους, έδωσε ως ενθύμια δώρο σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς το βιβλίο του Αιδεσιμολ. Καθηγητή Πρωτ. Νικολάου Αλεξάκη με τίτλο «Ρωμαίϊκη Εκκλησιαστική Μουσική», έκδοση της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, και το ημερολόγιο τσέπης της Ιεράς Μητροπόλεως του έτους 2022.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............