Παιδιά και οι δάσκαλοι του 53ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου στο μοναστηριακό συγκρότημα της Γκουβερνιώτισσας. - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

18 Δεκεμβρίου 2021

Παιδιά και οι δάσκαλοι του 53ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου στο μοναστηριακό συγκρότημα της Γκουβερνιώτισσας.

Παιδιά και οι δάσκαλοι του 53ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου επισκέφθηκαν το μοναστηριακό συγκρότημα της Γκουβερνιώτισσας.
Είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την μακραίωνη ιστορία της, και να ξεναγηθούν:
-Στην λαογραφική έκθεση που σε παραπέμπει σε μια αγροτική κατοικία του περασμένου αιώνα. Είδαν από κοντά τον αργαλειό, το «φανάρι» που ήταν το ψυγείο της εποχής, σκεύη, αντικείμενα αλλά και διάφορα εργαλεία απαραίτητα στην καθημερινότητα των ανθρώπων.
-Στην έκθεση φωτογραφίας όπου καταγράφονται σκηνές από την αγροτική ζωή, τελετουργίες καθώς επίσης ήθη και έθιμα μιας άλλης εποχής.


- Στις προθήκες όπου ξεδιπλώνεται ιστορία του τόπου , στα κειμήλια της Μονής, στο ξυλόγλυπτο τέμπλο, στα χειροποίητα άμφια κ.α.
- Στην έκθεση των φορητών εικόνων που αποτελούν έργα του 16ου αιώνα.
- Στον Βοτανικό κήπο όπου βρίσκονται αρωματικά φυτά και σπάνια φυτά του νησιού μας.Υπενθυμίζεται πως αυτή την χειμερινή περίοδο ο χώρος της Γκουβερνιώτισσας είναι κλειστός. Όσοι όμως επιθυμούν να τον επισκεφθούν (σχολεία, σύλλογοι κ.λ.π.) μπορούν να συνεννοηθούν στο τηλέφωνο : 697- 2323300

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............