Αναβαθμίζεται το Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο, υπογραφή σύμβασης ενός εκατ. ευρώ - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

06 Νοεμβρίου 2021

Αναβαθμίζεται το Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο, υπογραφή σύμβασης ενός εκατ. ευρώ

 Την σύμβαση για την «Ανακατασκευή-Βελτίωση Αθλητικών Εγκαταστάσεων Γηπέδων Ποδοσφαίρου του Βαρδινογιάννειου Αθλητικού Κέντρου» με προϋπολογισμό 990.000 ευρώ υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.


Το έργο αφορά στην ανακατασκευή-βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων των γηπέδων ποδοσφαίρου του Βαρδινογιάννειου αθλητικού κέντρου, και πιο συγκεκριμένα, στην κατασκευή και την αναβάθμιση δυο γηπέδων ποδοσφαίρου, συνολικού εμβαδού 17.940 m2, με ένα υβριδικό και ένα συνθετικό, με διαστάσεις 115m X 78m (καθαρός αγωνιστικός χώρος 68m Χ 105m) το καθένα. Τα δυο γήπεδα θα φέρουν τα ανάλογα πιστοποιητικά των διεθνών προδιαγραφών της FIFA, τόσο για τον υβριδικό όσο και για τον συνθετικό τάπητα. 

Τα γήπεδα θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες προπόνησης τόσο της κύριας ομάδας των ανδρών της ΠΑΕ ΟΦΗ, όσο και των ακαδημιών του αθλητικού συλλόγου.
Ο φορέας κατασκευής του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης με Διευθύνουσα Υπηρεσία το Τμήμα Δομών Περιβάλλοντος της ίδιας Διεύθυνσης.

 Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ανέφερε ότι πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση σε ένα χώρο όπου αθλούνται παιδιά αθλητικών ακαδημιών από όλη την Κρήτη. «Το Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο αποτελεί “ κυψέλη” παραγωγής νέων αθλητών και ταλέντων. Τα έργα ανακατασκευής που θα γίνουν θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του αθλητισμού σε όλο το νησί» υπογράμμισε ο κ. Συριγωνάκης.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ Ηλίας Πουρσανίδης, ανέφερε ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική ημέρα για τον ΟΦΗ. «Αποτελεί το σπίτι μας και θα γίνουν παρεμβάσεις συντήρησης και αναβάθμισης των εγκαταστάσεων μετά από πολλά χρόνια, που θα προάγουν περαιτέρω τον αθλητισμό ειδικά στους νέους μας» ανέφερε ο κ. Πουρσανίδης.

Στην υπογραφή της σύμβασης από τον Σταύρο Αρναουτάκη στη περιφέρεια, παρόντες ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ Ηλίας Πουρσανίδης, ο εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρείας «Hellasod AE» Παναγιώτης Αραμπάνος και τα στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης, Γιώργος Κανδεράκης και Μάνος Γωνιανάκης.


ΠΗΓΗ ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............