«Ο ποδηλατικός τουρισμός ως προοπτική επέκτασης της τουριστικής περιόδου» - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

06 Νοεμβρίου 2021

«Ο ποδηλατικός τουρισμός ως προοπτική επέκτασης της τουριστικής περιόδου»

 Αφορμής δοθείσας από την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, η προώθηση ενός μοντέλου ζωής συνυφασμένου και άρρηκτα συνδεδεμένου με το περιβάλλον, είναι ζητούμενο για την εξατομικευμένη καλυτέρευση της ποιότητας ζωής κάθε μέσου πολίτη και κατ΄ επέκταση, για την βελτίωση, εν γένει, της Δημόσιας Υγείας. 


Μέσο κίνησης, το οποίο θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις σύνδεσης καθενός με το περιβάλλον (όρη, ποτάμια, πλαγιές βουνών, δάση, λιβάδια, χείμαρροι κλπ.), είναι το ποδήλατο. Συνεπώς, προκύπτει ότι, ο ποδηλατικός τουρισμός είναι η καταλληλότερη επιλογή για την επαύξηση του τουριστικού ρεύματος σε προορισμούς ορεινούς και ημιορεινούς, στους οποίους το ποδήλατο θα εναρμονιστεί και θα γίνει εφαλτήριο επέκτασης της τουριστικής περιόδου.

Περιφέρειες, Δήμοι και Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις μπορούν, μέσω του προβαλλόμενου και ελκυστικού τουριστικού προϊόντος μιας περιοχής, να μετατρέψουν το ποδήλατο σε τοπική υπεραξία. Αυτό θα επιτυγχανόταν με την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών προς τον ποδηλάτη-τουρίστα, σε αγαστή συνεργασία με επιλεγμένες επιχειρήσεις που προσφέρουν υπηρεσίες σχετικές με το ποδήλατο (π.χ. σημεία ενοικίασης/πώλησης, σημεία τεχνικής υποστήριξης/επισκευής, φορείς διοργάνωσης ποδηλατικών εκδρομών κλπ.). Συνεπώς, στις άμεσες προτεραιότητες της Πολιτείας θα πρέπει να συμπεριληφθούν, προκειμένου να αναπτυχθεί ο ποδηλατικός τουρισμός έτι περαιτέρω, η παροχή κινήτρων και η χρηματοδότηση μελετών για την προώθηση του ποδηλάτου στο σύνολο της χώρας, αλλά και εξειδικευμένα, ανά Περιφερειακή Ενότητα, ακόμα και ανά οικισμό.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, Αριθμ. Πρωτ. ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ: 76 Ημερομ. Κατάθεσης: 6/10/2021

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να αναπτύξετε και να διαφημίσετε ποδηλατικές διαδρομές στην χώρα μας, οι οποίες θα υποβοηθήσουν με πολλαπλά οφέλη την προώθηση του ποδηλατικού τουρισμού, η άνοδος του οποίου θα ενισχύσει οικονομικά τις τοπικές κοινωνίες ανά την Επικράτεια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............