Εξηνταένα μετάλλια σε Διεθνείς Διαγωνισμούς στα Κρητικά κρασιά με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

06 Νοεμβρίου 2021

Εξηνταένα μετάλλια σε Διεθνείς Διαγωνισμούς στα Κρητικά κρασιά με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

 Τα μέλη του Wines of Crete, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, έλαβαν μέρος σε δύο πολύ σημαντικούς διαγωνισμούς κρασιού, κατακτώντας 61 διακρίσεις Χρυσά, ασημένια, και χάλκινα μετάλλια.


Τα κρητικά οινοποιεία διαγωνίστηκαν στον μεγαλύτερο διαγωνισμό οίνου στον κόσμο, τον Decanter World Wine Awards 2021, που διοργανώνει κάθε χρόνο το βρετανικό περιοδικό οίνου Decanter, επί 19 συναπτά χρόνια. Φέτος συμμετείχαν 18,094 κρασιά από 56 χώρες, με πάνω από 170 έμπειρους κριτές, συμπεριλαμβανομένων 44 Masters of Wine και 11 Master Sommeliers. Σχεδόν όλα τα Κρητικά κρασιά που συμμετείχαν, απέσπασαν διάκριση, με τελικό απολογισμό 2 χρυσά, 20 ασημένια και 39 χάλκινα μετάλλια.

Επιπλέον, μέλη του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης έλαβαν μέρος και στον 21ο Διεθνή Διαγωνισμού Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης. Καταξιωμένοι γευσιγνώστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οινολόγοι, οινοχόοι, Μasters of Wine, Master Sommelier και δημοσιογράφοι οίνου και αποσταγμάτων, δοκίμασαν και αξιολόγησαν κρασιά και αποστάγματα από όλο τον κόσμο, κατά τη διάρκεια τριήμερων γευστικών δοκιμών που έλαβαν χώρα στη Θεσσαλονίκη. Τα κρητικά κρασιά απέσπασαν 5 χρυσά, 9 ασημένια και 22 χάλκινα βραβεία.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης δήλωσε: «Είμαστε πολύ περήφανοι για τα κρασιά του τόπου μας που συνεχώς πετυχαίνουν σε Διεθνείς Διαγωνισμούς. Η Περιφέρεια Κρήτης στέκεται στο πλευρό των οινοποιών και αμπελουργών του νησιού, στηρίζοντας κάθε προσπάθεια για αυτό το σκοπό. Συγχαρητήρια σε όλους!»

Ο Νίκος Δουλουφάκης, Πρόεδρος του Δικτύου Οινοποιών Ν. Ηρακλείου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θέλουμε να έχουμε ομαδικές συμμετοχές σε όλες τις δράσεις μας. Ευχαριστούμε πολύ την Περιφέρεια Κρήτης, που στέκεται δίπλα στο Δίκτυο και στηρίζει τον Κρητικό Αμπελώνα. Και στους δύο Διαγωνισμούς οίνου, συμμετέχουν πολλά από τα μέλη μας και θέλαμε να δώσουμε μια δυναμική παρουσία της Κρήτης. Φέτος το Wines of Crete γιορτάζει τα 15 χρόνια από την ίδρυσή του και είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι για αυτό, διοργανώνοντας δράσεις προκειμένου να αναδείξουμε το κρητικό κρασί.»

Επόμενη εκδήλωση στην οποία συμμετέχει το Wines of Crete είναι η Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............