Την Παρασκευή 30 Ιουλίου στη Σητεία τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης με θέμα: "Ο ανθρώπινος μόχθος για την αποκάλυψη και τη μελέτη". - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

12 Ιουλίου 2021

Την Παρασκευή 30 Ιουλίου στη Σητεία τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης με θέμα: "Ο ανθρώπινος μόχθος για την αποκάλυψη και τη μελέτη".

 Εκδηλώσεις στη Σητεία από το Δήμο και τη Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος για να τιμήσουν τα 37 χρόνια ανασκαφών και μελετών στο μνημειακό σύνολο του Πετρά.


Την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021 στις 19:00 είναι τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης με θέμα: "Ο ανθρώπινος μόχθος για την αποκάλυψη και τη μελέτη".
Διάρκεια έκθεσης 30.07-05.08, ώρες κοινού: 19.00-22.00.
Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος, Οδός Β. Κορνάρου & Ν. Καζαντζάκη 97, Σητεία
Την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021 στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί διάλεξη της αρχαιολόγου Μεταξίας Τσιποπούλου με θέμα: "37 χρόνια ανασκαφών και μελετών για την αποκάλυψη της Προϊστορικής Σητείας".
Δημοτικός Κήπος Σητείας.

Η Δρ Μεταξία Τσιποπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Πήρε το πτυχίο της και το διδακτορικό της δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα διατριβής την πρώιμη Εποχή του Σιδήρου στην Ανατολική Κρήτη (ετεοκρητική περιοχή). Συνέχισε μεταδιδακτορικές σπουδές και έρευνα στο Πανεπιστήμιο του Bristol, στην Αγγλία, για δύο χρόνια, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών της Ιταλίας, ως υπότροφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στο Buffalo, ως υπότροφος του Ιδρύματος Fulbright. Πρόσφατα ήταν επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Bristol στην έδρα Peter Warren.
Εργάσθηκε στην Αρχαιολογική Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού από το 1975 μέχρι το 2011, κυρίως στην Κρήτη, Δυτική και Ανατολική. Από το 2006 ως το τέλος του 2011 διηύθυνε τη Διεύθυνση Εθνικού Αρχείου Μνημείων της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού, και ήταν υπεύθυνη για τη διαχείριση της ψηφιακής κληρονομιάς, καθώς και για το Ιστορικό Αρχείο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Στο πλαίσιο αυτό συντόνισε πολλά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στόχευαν στην προώθηση του ελληνικού πολιτισμού μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών, ιδιαίτερα την Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Europeana.
H Δρ Τσιποπούλου είναι ειδική για την Εποχή του Χαλκού και την Πρώιμη Εποχή του Σιδήρου του Αιγαίου και ειδικότερα της Κρήτης, και τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη μελέτη της κατανομής των οικισμών, τα νεκροταφεία και την κεραμική. Διευθύνει σημαντικές συστηματικές ανασκαφές στην Κρήτη, περιλαμβανομένου του Μινωικού αστικού οικισμού, του ανακτόρου και του νεκροταφείου του Πετρά Σητείας, και του οικισμού του τέλους της Εποχής του Χαλκού στο Χαλασμένο Ιεράπετρας. Έχει διευθύνει την ανασκαφή του Προανακτορικού τειχισμένου κτιρίου στην Αγία Φωτιά Σητείας, καθώς και τα Υστερομινωικά ΙΙΙ νεκροταφεία στην Κριτσά Μιραμπέλου και τα Αχλάδια Σητείας.
Έχει επίσης πραγματοποιήσει επιφανειακές έρευνες, έχει οργανώσει μουσειακές εκθέσεις, καθώς και διεθνή συνέδρια και έχει δώσει πολλές διαλέξεις και σεμινάρια στην Ελλάδα, την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Έχει επίσης επιμεληθεί ιστοτόπους για την Ελληνική και τη Μινωική Αρχαιολογία. Οι δημοσιεύσεις της περιλαμβάνουν περισσότερα από 110 άρθρα και αρκετές μονογραφίες, καθώς και επιμέλεια τόμων συνεδρίων.
Eίναι ιδρύτρια και εκλεγμένη πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Ιστορικού Αρχείου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και εκλεγμένη ως αντεπιστέλλον μέλος του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου της Αμερικής.

Την Παρασκευή 30 Ιουλίου τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης με θέμα: "Ο ανθρώπινος μόχθος για την αποκάλυψη και τη μελέτη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............