Ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων στο Δήμο Χερσονήσου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

02 Οκτωβρίου 2020

Ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων στο Δήμο Χερσονήσου

 Σε χωριά του Δήμου Χερσονήσου βρέθηκε χθες το απόγευμα, 1η Οκτωβρίου, ημέρα που έχει καθιερωθεί διεθνώς να εορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, ο Δήμαρχος Γιάννης Σέγκος και δημοτική αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Πρόεδρο του ΚΑΠΗ, Εμμανουήλ Ανυφαντάκη, τον Αντιδημάρχο Εμμανουήλ Καλαϊτζάκη και το δημοτικό σύμβουλο και Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Γιώργο Μπαγουράκη.

Σε μια συμβολική κίνηση θωράκισης της τρίτης ηλικίας, στο πέρασμά τους από χωριά των τεσσάρων δημοτικών ενοτήτων (Μάλια, Χερσόνησος, Γούβες, Επισκοπή) μοίρασαν μάσκες και συνομίλησαν με τους ηλικιωμένους.

«Σήμερα γιορτάζει μια από τις πιο ενεργές και ταυτόχρονα πιο ευάλωτες ομάδες της ελληνικής κοινωνίας. Στα σύγχρονα ελληνικά δεδομένα που οι οικογενειακοί δεσμοί είναι ισχυροί, παραμένει πολύτιμη και ζωτικής σημασίας η εθελοντική προσφορά των ηλικιωμένων στην κοινωνική συνοχή, δρουν ως «συνεκτικοί κρίκοι» στον κοινωνικό ιστό. 

Έχουμε με τη σειρά μας υποχρέωση να φροντίζουμε και να υλοποιούμε προγράμματα δράσης για την εξασφάλιση μιας ποιοτικής και αξιοπρεπούς διαβίωσης της πλέον ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας, ειδικά εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Επιδιώξαμε σήμερα να έρθουμε εμείς κοντά τους, όχι γιατί είναι υποχρέωσή μας, αλλά γιατί τους αγαπάμε. Μάλιστα, παρά τις οικονομικές αντιξοότητες συνεχίζουν να αποτελούν στήριγμα για χιλιάδες οικογένειες. 

Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους προφυλάξουμε, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Όταν ξεπεράσουμε όλο αυτό, θα τους περιμένουμε με αναβαθμισμένες υπηρεσίες στις δομές ΚΑΠΗ και ΚΗΦΗ,» ανέφερε ο κ. Σέγκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............