Πολύ σημαντική εξέλιξη για το ΧΥΤΑ Χερσονήσου – υπεγράφη η σύμβαση επέκτασής του - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

02 Οκτωβρίου 2020

Πολύ σημαντική εξέλιξη για το ΧΥΤΑ Χερσονήσου – υπεγράφη η σύμβαση επέκτασής του

 Ξεκινά άμεσα ένα έργο συνοδό της Μονάδας Μηχανικής Διαλογής και Κομποστοποίησης Χερσονήσου, με τη σημερινή υπογραφή της σύμβασης «Eπέκταση ΧΥΤΑ Χερσονήσου», από το Δήμαρχο Χερσονήσου και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Φο.Δ.Σ.Α ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΕΔΙΑΔΑΣ Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, Γιάννη Σέγκο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΘΑΛΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», Βαγγέλη Παπαζήση. 

Το έργο, προϋπολογισμού 900.900 ευρώ, αφορά στην κατασκευή ενός νέου κύτταρου έκτασης 35 στρεμμάτων, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε έξι μήνες και θα καλύψει τις ανάγκες υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων των Δήμων Χερσονήσου, Μινώα Πεδιάδας και Οροπεδίου Λασιθίου.

Η εργολαβία επέκτασης του υφιστάμενου κυττάρου του ΧΥΤΑ είχε ξεκινήσει και στο παρελθόν, αλλά δεν είχε ολοκληρωθεί για τεχνικούς λόγους. Ακολούθησε η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης με την καταλυτική παρέμβαση του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, για την ολοκλήρωση ενός σημαντικού έργου που συμβάλλει στην περιβαλλοντική ασφάλεια της περιοχής και θα αποτελέσει στο μέλλον τον αποδέκτη των υπολειμμάτων του εργοστασίου απορριμμάτων της Χερσονήσου.

Ως «άλλο ένα σημαντικό βήμα στην ολοκλήρωση της διαχείρισης των αποβλήτων στην ανατολική Κρήτη από το Φο.Δ.Σ.Α ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΕΔΙΑΔΑΣ Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ», χαρακτήρισε το έργο, ο Δήμαρχος Χερσονήσου και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φο.Δ.Σ.Α ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΕΔΙΑΔΑΣ Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, Γιάννης Σέγκος. «Έχουμε ακόμη σημαντικές παρεμβάσεις, για να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα διαχείρισης των αποβλήτων στην ανατολική Κρήτη», κατέληξε «και σε βραχύ χρονικό διάστημα θεωρούμε πως θα τους έχουμε ολοκληρώσει».

Στην υπογραφή της σύμβασης παρόντες ήταν ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Βόρειας Πεδιάδας ΑΕ ΟΤΑ, Γιώργος Παπαδάκης και ο χημικός μηχανικός της εταιρείας ΘΑΛΗΣ, Μπάμπης Νικολουδάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............