Έχετε δοκιμάσει να αλείψετε ποτέ στο ψωμί σας αβοκάντο με σοκολάτα - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

02 Οκτωβρίου 2020

Έχετε δοκιμάσει να αλείψετε ποτέ στο ψωμί σας αβοκάντο με σοκολάτα

 Έχετε δοκιμάσει να αλείψετε ποτέ στο ψωμί σας αβοκάντο με σοκολάτα; Να προσφέρετε στους καλεσμένους σας ένα dip με αβοκάντο, φέτα και ελιά; Ο Μανώλης Λεράκης, όχι μόνο το σκέφτηκε αλλά και το έκανε πραγματικότητα. Έχοντας ως βάση του την Κρήτη καλλιεργεί αβοκάντο και παρασκευάζει προϊόντα με βάση το ελληνικό αβοκάντο, τα οποία συσκευάζει σε βαζάκια, με την επωνυμία «AVOEL», και τα διανέμει στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

.com/proxy/
Πώς ξεκίνησε η ενασχόλησή σας με την καλλιέργεια αβοκάντο;
Ξεκίνησε, κυρίως, επειδή αφιέρωνα και αφιερώνω αρκετό χρόνο στην καλλιέργεια των δύο αγροτεμαχίων που διατηρώ. Η ανάγκη να μπορείς να καταναλώσεις μεγαλύτερες ποσότητες από ένα προϊόν που είναι ευεργετικό για την υγεία, σχετίζεται με τον τρόπο που το συνδυάζεις ως τρόφιμο όπως και με τη διάσταση των χρήσεων που του δίνεις.

.com/proxy/
Πόσο εύκολο είναι για έναν νέο παραγωγό να πετύχει στην ελληνική αγορά;
Η Ελληνική εκλεκτική αγορά στην οποία απευθύνονται τα προϊόντα μας είναι μικρή αλλά ιδιαίτερα απαιτητική. Υπάρχουν αρκετά καλά καταστήματα όπως και καταναλωτές που εστιάζουν στην ποιότητα, των προϊόντων και την πραγματική διατροφική αξία των φρέσκων και ευεργετικών για τον άνθρωπο τροφών. Ωστόσο, έχω καταφέρει να στελεχώσω την επιχείρηση με έμπειρους συνεργάτες όπως για παράδειγμα στην Βόρεια Ελλάδα όπου κινητήριος δύναμη για την γνωστοποίηση του προϊόντος είναι η Θεσσαλονίκη και φέρνω ως παράδειγμα την «νύφη του Βορρά» καθώς πρόκειται για ένα δύσκολο κοινό που, όμως, ο συνεργάτης μου Ανδρέας Καραγιάννης κατάφερε με πολλή δουλειά να κάνει τους βορειοελλαδίτες τους πιο φανατικούς υποστηρικτές των προϊόντων μας. Η ξένη αγορά που εκτιμά περισσότερο την ποιότητα των Ελληνικών προϊόντων ανταποκρίνεται πολύ πιο γρήγορα και άμεσα.

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίσατε σε αυτό σας το εγχείρημα;
Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίσαμε έως σήμερα είχε να κάνει με την προσαρμογή του εξοπλισμού λόγω έλλειψης μηχανημάτων επεξεργασίας για το αβοκάντο, η οποία αντιμετωπίστηκε με αρκετή δουλειά, όπως και η αποτελεσματική αντιμετώπιση των θεμάτων της ενζυματικής αμαύρωσης, δηλαδή το χαρακτηριστικό μαύρισμα του αβοκάντο, και της οξείδωσης του λίπους. Η έλλειψη ρευστότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος είναι ωστόσο η μεγαλύτερη δυσκολία αν επιχειρείς μέσα στην κρίση.Ποια θεωρείτε ότι ήταν μέχρι στιγμής η πιο σημαντική σας στιγμή και αναγνώριση επαγγελματικά;Η λήψη της παγκόσμιας διάκρισης καινοτομίας στην Γαλλία τον Νοέμβριο 2014. Το ευεργετικό της υγείας των προϊόντων μας, η καινοτομία «Αβοκάντο με γεύσεις σε συσκευασία βάζου» και η τεχνολογική υπέρβαση μας έδωσε τη διάκριση και μας έκανε υπερήφανους τόσο για τους κόπους μας όσο και για την Ελλάδα που μέσα στην κρίση, καινοτομεί σε προϊόντα που σε άλλες περιοχές καλλιεργούνταν εκατοντάδες χρόνια πριν από μας, όπως στο Μεξικό, τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, την Ιβηρική χερσόνησο κλπ.Γιατί πρέπει να εντάξουμε το αβοκάντο στην καθημερινή μας διατροφή; 

i-threptiki-aksia-kai-i-simasia-tou-abokanto-sti-diatrofi-mas

Τα οφέλη του αβοκάντο είναι πάρα πολλά! Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε ακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία μειώνουν την κακή χοληστερίνη (LDL) και βελτιώνουν την καλή (ΗDL). Περιέχει ολεϊκό οξύ, λουτεΐνη & τοκοφερόλες, που παρεμποδίζουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων, παρέχει προστασία από την εκδήλωση καρκίνου του μαστού και συμβάλλει κατά της φθοράς του αμφιβληστροειδούς χιτώνα του ματιού και του καταρράκτη. Έχοντας μεγάλη περιεκτικότητά σε κάλιο και φολικό οξύ, προστατεύει τον άνθρωπο από τις καρδιαγγειακές παθήσεις και συμβάλλει στην καλύτερη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Τα αβοκάντο είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες και βιταμίνες που συμβάλλουν στην καταπολέμηση του στρες. Η συνδυαστική επίδραση των θρεπτικών συστατικών που περιέχονται στο αβοκάντο, προσφέρει ισχυρά αντιφλεγμονώδη οφέλη και βοηθά στην πρόληψη του διαβήτη. Βοηθά στην πρόληψη και αντιμετώπιση φλεγμονών της οστεοαρθρίτιδας και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και λόγω των καλών ακόρεστων λιπαρών ρυθμίζουν τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων. Τα προϊόντα αβοκάντο δεν είναι παχυντικά, αλλά πλούσια σε ωφέλιμα για την υγεία βασικά λιπαρά οξέα τα οποία συμβάλλουν στην ρύθμιση του σωματικού βάρους, τουμεταβολισμού, στην ορμονική ισορροπία, στην ποιότητα των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών.Παρασκευάζετε και άλλα προϊόντα;

Κάνουμε μόνο προϊόντα με βάση το αβοκάντο. Κυρίως, ντρέσινγκ και συνοδευτικά και σύντομα ένα σωρό επαναστατικά και καινοτόμα προϊόντα, με τα οποία θέλουμε να υποκαταστήσουμε ανθυγιεινές τροφές, πάντα με βάση τον πλούτο του ζωογόνου καρπού της Κρήτης .

.com/proxy/

.com/proxy/
Σε ποιες χώρες εξάγετε αυτή τη στιγμή τα προϊόντα σας;
Πιστεύω ότι όποιο προϊόν αξίζει πραγματικά βρίσκει αργά ή γρήγορα το δρόμο του. Ξεκινήσαμε,  λοιπόν, να εξάγουμε στη Γερμανία και στα Αραβικά Εμιράτα, στο Ντουμπάι και στο Άμπου Ντάμπι, και ακολουθούν ΗΠΑ, Άυστραλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............