Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την κατάργηση των Καλλιτεχνικών - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

11 Σεπτεμβρίου 2020

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την κατάργηση των Καλλιτεχνικών


Την εναντίωσή της στην κατάργηση των καλλιτεχνικών μαθημάτων στο Λύκειο εκφράζει με επιστολή της προς την υπουργό Παιδείας, η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισσάμου μαζί με άλλες Ενώσεις και οι Ομοσπονδίες Πολιτιστικών Συλλόγων της Ελλάδος. 


Μεταξύ άλλων ζητά από την υπουργό να προβεί άμεσα στις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές στο Πρόγραμμα Σπουδών, τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που θα δίνουν στις τέχνες την θέση που τους αξίζει στη ζωή των μαθητών και των μαθητριών» καθώς και να επαναφέρει το πρόγραμμα Μελίνα στην εκπαίδευση.

Εν τω μεταξύ το Εργατικό Κέντρο Χανίων στηρίζει την Πανκαλλιτεχνική Κινητοποίηση των καλλιτεχνών, δημιουργών και όλων των εργαζομένων στο Θέαμα – Ακρόαμα που θα γίνει στις 10 Σεπτεμβρίου.. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση: «Οι καλλιτέχνες ανήκουν σε έναν κλάδο που κυριαρχεί έντονα η εργοδοτική αυθαιρεσία, η έλλειψη ενιαίων κανόνων και η μη ύπαρξη συλλογικών συμβάσεων. 

Σε όλα αυτά τα προβλήματα έρχεται να προστεθεί και η ακύρωση εκδηλώσεων λόγω πανδημίας, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν πολλές οικονομικές δυσκολίες».
Xανιωτικα νεα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............