Στις 29 Σεπτεμβρίου στα Ανώγεια η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

11 Σεπτεμβρίου 2020

Στις 29 Σεπτεμβρίου στα Ανώγεια η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου

Την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί επίσκεψη της κινητής μονάδας Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου στα Ανώγεια. Για προγραμματισμό ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα απευθύνονται στα τηλέφωνα: 2834 0 31208 και 2834 3 40200 (Κ.Υ. Ανωγείων).
Η κινητή Μονάδα λειτουργεί σύμφωνα με τις αρχές της Κοινωνικής Ψυχιατρικής, η βάση της οποίας , μετατοπίζει το κέντρο βάρους της ψυχιατρικής περίθαλψης και φροντίδας από το ψυχιατρικό άσυλο στην κοινότητα και στις κοινοτικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας.
Στο νομό Ρεθύμνου υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός ληπτών υπηρεσιών  ψυχικής υγείας που προέρχεται από την επαρχία και από απομακρυσμένες περιοχές. Πολλές ανάγκες ως τώρα παρέμεναν αναπάντητες ή ικανοποιούνταν μερικώς λόγω δυσκολίας πρόσβασης στις υπηρεσίες. Το κενό αυτό στοχεύει να καλύψει η Κινητή Μονάδα παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες όπως:
-διαγνωστική εκτίμηση
-ψυχολογική υποστήριξη
-συμβουλευτική
-φαρμακευτική αγωγή
-κατ’ οίκον επισκέψεις σε περιπτώσεις δυσκολίας μετακίνησης
κοινωνική υπηρεσία

Ταυτότητα
Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου λειτουργεί από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου. Είναι ενταγμένη στο ΕΣΠΑ 2007-2013. Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας παρέχει υπηρεσίες στα 4 Κέντρα Υγείας του νομού, το Κ.Υ. Σπήλιου, το Κ.Υ. Αγ. Φωτεινής, το Κ.Υ. Περάματος και το Κ.Υ. Ανωγείων.
Επιστημονικό Προσωπικό
Οι υπηρεσίες της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου παρέχονται σε κάθε Κέντρο Υγείας από την Επιστημονική Ομάδα την οποία στελεχώνουν: ψυχίατρος, ψυχολόγος, κοινωνική λειτουργός, επισκέπτρια υγείας και νοσηλεύτρια.
Επιπρόσθετοι τομείς  δράσης
Πρόληψη
Προγράμματα πρόληψης σε θέματα ψυχικής υγείας σε σχολεία, χώρους εργασίας και γειτονιές.

Ευαισθητοποίηση κοινότητας
Ενημέρωση της κοινότητας σε θέματα ψυχικής υγείας. Αντιμετώπιση του κοινωνικού στίγματος. Προστασία των δικαιωμάτων των ασθενών.
Συνεργασία με τοπικούς φορείς
Τοπική Αυτοδιοίκηση, Σύλλογοι (Γονέων, μορφωτικοί, αθλητικοί κλπ), Εκπαιδευτικοί οργανισμοί, σχολεία, Εκκλησιαστικοί φορείς, Φορείς Υγείας (Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία κλπ).
Έδρα: Δημοκρατίας 24, Ρέθυμνο, Τ.Κ. 74100
Τηλ: 28310 20799 & 20979
Fax: 28310 35399
E-mail: info@cepsyre.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............