Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός : «Στηρίζουμε το αίτημα για παράταση της διαβούλευσης του νομοσχεδίου προκειμένου να μην χαθούν δικαιώματα των πολιτών » - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

10 Σεπτεμβρίου 2020

Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός : «Στηρίζουμε το αίτημα για παράταση της διαβούλευσης του νομοσχεδίου προκειμένου να μην χαθούν δικαιώματα των πολιτών »

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Τμήματος Ανατολικής Κρήτης Μιχάλη Χωραφά , είχε στο γραφείο του στη Λότζια Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Γιώργος Καραντινός.


Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για τα ζητήματα που προκύπτουν από το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο: «Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας».
Το νομοσχέδιο αναφέρεται μεταξύ άλλων στον περιορισμό της εκτός σχεδίου δόμησης, ενώ οι αλλαγές που προτείνονται εκτιμάται ότι θα φέρουν ραγδαία πτώση των αξιών των ακινήτων.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Δήμαρχος Ηρακλείου ανέφερε μεταξύ άλλων, «στηρίζουμε το αίτημα των Τεχνικών Επιμελητηρίων Ανατολικής και Δυτικής Κρήτης για περαιτέρω παράταση της διαβούλευσης τουλάχιστον για ένα τρίμηνο» σημειώνοντας ότι «με τον τρόπο αυτό θα ληφθούν υπόψη όλες οι επιστημονικές απόψεις. Θεωρούμε σημαντικό να προχωρήσει άμεσα η ανάθεση των τοπικών πολεοδομικών σχεδίων τα οποία θεωρούνται απαραίτητη προϋπόθεση πριν από την επιβολή περαιτέρω πολεοδομικών περιορισμών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............