Το Πέραμα Του Δήμου Μυλοποτάμου Στο Νομό Ρεθύμνης - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

05 Ιουλίου 2020

Το Πέραμα Του Δήμου Μυλοποτάμου Στο Νομό Ρεθύμνης

A2

Το Πέραμα Ρεθύμνου είναι Χωριό και έδρα του Δήμου Μυλοποτάμου, νομού Ρεθύμνης. Βρίσκεται στο 24o χλμ. του παλαιού κεντρικού δρόμου Ρεθύμνου-Ηρακλείου, στην αριστερή όχθη του Μυλοποτάμου.Το Πέραμα είναι κτισμένο στην αριστερή όχθη του Γεροποτάμου (Αυλοποτάμου-Μύλοποταμου) σε ύψος 75 μ. 

AA

B

1408700072

D

E

%CE%93

Στη θέση που υπάρχει σήμερα η σιδερένια γέφυρα τύπου Μπέλεϊ - έξοδος προς το Πάνορμο και το Μελιδόνι υπάρχει πιθανότατα,πριν από την κατασκευή και την επισκευή της από τους Ρώσους επί Κρητικής Πολιτείας «πέρασμα» Του ποταμού,αλλά και αν δεν υπήρχε αυτό,το Πέραμα υπήρξε πάντοτε,όπως και σήμερα,από τη θέση του φυσικό πέρα-σ-μα προς όλα σχεδόν τα χωριά του Κάτω Μυλοποτάμου,απ’όπου και το όνομα του. 

A

Μετά την κατασκευή της παλιάς εθνικής οδού του πρώτου αυτοκινητόδρομου της Κρήτης τη δεκαετία του 1920,το Πέραμα αντικατέστησε το Πάνορμο, σπουδαίο εμπορικό κέντρο μέχρι τότε, και εξελίχτηκε σε κωμόπολη και σημαντικό εμπορικό κέντρο της περιοχής με όλες τις αρχές και υπηρεσίες που μεταφέρθηκαν εκεί. 

A4

A5

A6

Z

Σήμερα λειτουργούν: Ειρηνοδικείο, Υποδιοίκηση Χωροφυλακής, Γυμνάσιο, Λύκειο, Υποθηκοφυλακείο, Δημόσιο Ταμείο, Κτηνιατρείο, υποκαταστήματα Εθνικής και Αγροτικής Τράπεζας, δυο Δημοτικά σχολεία, δύο Νηπιαγωγεία, Κρατικός Παιδικός Σταθμός και Ιδιωτικός παιδικός Σταθμός, Γραφείο Πολεοδομίας, Κέντρο Υγείας, Οδοντιατρεία όπως επίσης και πολλά καταστήματα (υποδημάτων, ρούχων, τροφίμων κτλ.). Εκεί έχει την έδρα της και η Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Μυλοποτάμου,της οποίας η προσφορά στη στήριξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων της επαρχίας είναι σημαντική. Έχει έκταση 4 km2, το έδαφός του είναι πεδινό και καλύπτεται με 3.600 στρέμματα από καλλιεργούμενες εκτάσεις και 400 στρέμματα από σπίτια, δρόμους κλπ.

A7


ΠΗΓΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ
http://www.crete-real-estate.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............