Λεωφορεία... έτος 1973 αφετηρία Ηράκλειο - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

05 Ιουλίου 2020

Λεωφορεία... έτος 1973 αφετηρία Ηράκλειο

A
ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΦΥΤΑΚΗ

Oσο παλιώνει το  λεωφορείο μοιάζει  με τη δυσαρεστημένη  σύζυγο   γκρινιάζει, παρουσιάζει προβλήματα και δεν ανταποκρίνεται  σε  υψηλές απαιτήσεις. 

Η  διάδοση του λεωφορείου ως συγκοινωνιακού μέσου στην Ελλάδα  ξεκίνησε  από το 1896  και για μια εικοσιπενταετία υπήρχε υποτυπώδης εξυπηρέτηση με πρωτόγονα και αυτοσχέδια λεωφορεία. Τότε η ανάγκη  για βελτίωση επέβαλε τη θέσπιση νομικών διατάξεων και έτσι άρχισαν να λειτουργούν με διάφορες μορφές μέχρι και το 1952 όπου ιδρύονται τα Νομαρχιακά ΚΤΕΛ και το 1973 υπήρξε η αφετηρία λειτουργίας των ΚΤΕΛ με τη σημερινή τους μορφή.
B

Το ΚΤΕΛ Ηρακλείου - Λασιθίου Α.Ε.  ανταποκρινόμενο  στις απαιτήσεις  των καιρών με τη συνεχή ανανέωση των λεοφορείων τη δημιουργία σύγχρονου  εξοπλισμού  την οργάνωση  των υπηρεσιών και την εκπαίδευση του προσωπικού, κάνει τον οργανισμό μας ένα από τους πιο σύγχρονους στην Ελλάδα. 

Σήμερα το ΚΤΕΛ διαθέτει 165 λεωφορεία το 90% των οποίων είναι χρονολογίας 2003 - 2004 διόροφο υπερυψωμένο με  κλιματισμό  και  300 έμπειρα άτομα που είναι στη διάθεση του επιβατικού κοινού για την ασφαλή, άνετη,  γρήγορη και οικονομική μεταφορά τους.

Το ΚΤΕΛ Ηρακλείου - Λασιθίου Α.Ε. εξυπηρετεί όλη την Κρήτη και τη συνδέει με την Ηπειρωτική Ελλάδα, εκτελώντας δρομολόγια για Λαμία,  Λάρισα Κατερίνη,  Θεσσαλονίκη Κόρινθο, Πάτρα Άρτα, Μεσολόγγι και Ιωάννινα. Διαθέτει ακόμα τρία Τουριστικά γραφεία Γενικού Τουρισμού στο Ηράκλειο, στην  Χερσόνησο  και  στον  Άγιο Νικόλαο  και ιδιόκτητα τουριστικά λεωφορεία για την πραγματοποίηση κάθε είδους εκδρομών.

C

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............