Ο δήμος Καντάνου Σελίνου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

05 Ιουλίου 2020

Ο δήμος Καντάνου Σελίνου

Ο Δήμος Καντάνου - Σελίνου είναι Δήμος της Περιφέρειας Κρήτης, που συστάθηκε και επίσημα την 1η Ιανουαρίου 2011 με το πρόγραμμα "Καλλικράτης". 
Προέκυψε από τη συνένωση των προϋπαρχόντων "Καποδιστριακών" Δήμων:
  • Ανατολικού Σελίνου
  • Καντάνου
  • Πελεκάνου
d_e_an_selinou

Η έκταση του νέου Δήμου είναι 369,06 τετραγωνικά χιλιόμετρα και ο πληθυσμός του ανέρχεται σε 7.334 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Έδρα του νέου Δήμου ορίστηκε η Παλαιόχωρα και ιστορική έδρα η Κάντανος.

Ο Δήμος Καντάνου - Σελίνου βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων (πρώην Νομός Χανίων) και συνορεύει βορειοδυτικά με τον Δήμο Κισάμου, βόρεια με τον Δήμο Πλατανιά και ανατολικά με τον Δήμο Σφακίων. Νότια βρέχεται από το Λιβυκό πέλαγος και δυτικά από τη Μεσόγειο θάλασσα.

Η οικονομία του Δήμου στηρίζεται στη γεωργία (θερμοκηπιακές καλλιέργειες και ελιές), την κτηνοτροφία (αιγοπρόβατα) και τον τουρισμό. Καταπληκτικές και πεντακάθαρες είναι οι παραλίες του Δήμου μας, βραβευμένες αρκετές εξ αυτών με γαλάζια σημαία, που αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

Ο Δήμος Καντάνου - Σελίνου, με το πλούσιο περιβάλλον του, συνδυάζει βουνό και θάλασσα, πλούσια Ιστορία και μοναδικό Πολιτισμό και αποτελεί ιδανικό τόπο για διακοπές, χαλάρωση, αλλά και περιπέτεια, με ευχάριστη - φιλόξενη διαμονή σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια και ποιοτικές - παραδοσιακές γεύσεις σε εστιατόρια - ταβέρνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............