«Αρκάδεια 2022» στο σεισμόπληκτο Ίνι. Εκδηλώσεις Πολιτισμού, Αθλητισμού και ενημέρωσης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ίνι-Μοναστηράκι «ΙΝΑΤΟΣ» - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

05 Αυγούστου 2022

«Αρκάδεια 2022» στο σεισμόπληκτο Ίνι. Εκδηλώσεις Πολιτισμού, Αθλητισμού και ενημέρωσης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ίνι-Μοναστηράκι «ΙΝΑΤΟΣ»

 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΙΝΙ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ «ΙΝΑΤΟΣ», με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Κρήτης, πραγματοποιεί τις καθιερωμένες καλοκαιρινές εκδηλώσεις και δράσεις στους τομείς του πολιτισμού, του αθλητισμού, της αγροδιατροφής και του φυσικού περιβάλλοντος, με στόχο την κοινωνική συνοχή και την τοπική ανάπτυξη με κοινωνικό όφελος.



Στο πρόγραμμα δράσεων του Συλλόγου που ξεκινούν αύριο και ολοκληρώνονται στις 2 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. αναφέρουν: «βιώνοντας τις συνέπειες του καταστροφικού σεισμού που έπληξε την ευρύτερη περιοχή του δήμου Μινώα Πεδιάδας, διαμορφώσαμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΑΡΚΑΔΕΙΑ 2022», για την ενημέρωση, την ψυχαγωγία καθώς και την τόνωση του ηθικού και της αγωνιστικότητας των κατοίκων στην προσπάθεια τους να κτίσουν ξανά τις εστίες τους και να αποτρέψουν την ερήμωση των σεισμόπληκτων χωριών τους. ”

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Ίνι – Μοναστηράκι «ΙΝΑΤΟΣ», και η Περιφέρεια Κρήτης προσκαλούν όλους, μαθητές, αθλητές, πολίτες στις εκδηλώσεις «ΑΡΚΑΔΕΙΑ 2022» στο Ίνι, με ελεύθερη είσοδο.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων «Αρκάδεια 2022”

  • Το Σάββατο 6 Αυγούστου στο Πολύκεντρο Ινίου, στις 20:30, Θέατρο σκιών με τον Άθω Δανέλλη στην Παράσταση «Τα σαράντα μπαλώματα του Καραγκιόζη»

 

  • Την Κυριακή 7 Αυγούστου στο Πολύκεντρο Ινίου, στις 20:30 Προβολή ταινίας – Εικαστικό Εργαστήρι για παιδιά, με μουσική, χορό και διασκέδαση.

Επιμέλεια : Σοφία Αλεξάκη (Εκπαιδευτικός)

  •  Την Τετάρτη  10 Αυγούστου στο Πολύκεντρο Ινίου, στις 19:30, Ενημερωτική εκδήλωση για τους Σεισμόπληκτους:

–          «Πρόγραμμα Αρωγή –  Δικαιώματα, Υποχρεώσεις»

με τον Λογιστή-Φοροτεχνικό Παύλο Μπαριτάκη, Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης.

–          “Αποζημιώσεις – Σύσταση Φακέλου”, με την Μαρία Γρηγορίου, Πολιτικό   Μηχανικός

–          «Γενική τοποθέτηση για τα προβλήματα των σεισμοπλήκτων», από εκπρόσωπο του συλλόγου σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας

  • Την Παρασκευή 12 Αυγούστου στην πλατεία της Ζοωδόχου Πηγής, στο παλιό φράγμα Ινίου, με ώρα έναρξης 21:00, η “Χοχλιδοβραδιά”, μια εκδήλωση – Θεσμός με έμφαση στην φιλοξενία, τις παραδοσιακές συνταγές και τα αγνά, τοπικά προϊόντα. Συνοδευτικά στο χοχλιό θα προσφερθούν, άφθονα, νηστίσιμα εδέσματα, παρασκευασμένα με πολύ φροντίδα από τις νοικοκυρές των χωριών μας.

Στο μαγευτικό τοπίο της Κεράς, στις παρυφές του αρχαιολογικού χώρου της Ρωμαϊκής Αρκαδίας, στο παλιό φράγμα Ινίου, θα μας ψυχαγωγήσει μουσικά το συγκρότημα του Γιώργου Γλυκοκόκαλου.

Το Σάββατο 20-08-2022 στο Πολύκεντρο Ινίου, «Εναλλακτικές Θεραπείες», στις 19:00, Εισαγωγή στην επιστήμη του Praning Healing με εισηγητή τον Μιχάλη Κατσουλάκη, στις 19:30, Θεραπευτικές συνεδρίες από ομάδα έμπειρων θεραπευτών: Εφαρμογή σε περιστατικά με φυσικές ή ψυχολογικές παθήσεις.

  • Την Κυριακή 28 Αυγούστου η «12η Αρκάδειος Ιστορική, Φυσιολατρική & Πεζοπορική Διαδρομή». Εκδήλωση για την ανάδειξη της ιστορικότητας και του ιδιαίτερου φυσικού τοπίου της περιοχής «του κοινού των Αρκάδων»

Τοπική Διαδρομή: Γύρος της Αρκαδίας – Ίνι, 1200 μέτρα

Αφετηρία, Τερματισμός: Ζωοδόχος Πηγή

Ώρα Έναρξης: 18:30

Κλασική Διαδρομή: 10 χιλιόμετρα

Αφετηρία: Αρκαδία –Αφρατί

Τερματισμός: Αρκαδία – Ίνι

Ώρα Έναρξης: 18:00.

Διοργανωτές: Π.Σ. Ίνι – Μοναστηράκι και Αφρατίου,

 

-02-09-2022 Πολύκεντρο Ινίου, 19:00 Εσπερίδα με θέμα

«Βιώσιμη Ανάπτυξη στους μικρούς Σεισμόπληκτους Οικισμούς Ηρακλείου. Οι Προκλήσεις – Οι Ευκαιρίες»

Για την παραπάνω εκδήλωση το Δ.Σ του Συλλόγου αναφέρει:

«Ένα χρόνο μετά τον καταστροφικό σεισμό, με επίκεντρο τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας, οι μικροί σεισμόπληκτοι οικισμοί κινδυνεύουν να ερημώσουν από κατοίκους. Ζητούμενο είναι, εκτός από την γρήγορη και δίκαιη καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες, να εκπονηθεί άμεσα ένα ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα, με δημόσιες επενδύσεις για υποδομές και αναπλάσεις μικρών οικισμών, καθώς και γενναία κίνητρα για ιδιωτικές επενδύσεις. 

Ενωμένοι όλοι οι εκπρόσωποι των μικρών σεισμόπληκτων οικισμών οφείλουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα και τις ευκαιρίες για τα χωριά μας και να διεκδικήσουμε, από κοινού, συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης για τον τόπο μας, με την συνδρομή της Περιφέρειας, των οικείων Δήμων, των αναπτυξιακών εταιρειών, του ΤΕΕ – ΤΑΚ και των λοιπών φορέων.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............