Νέα σελίδα για τα Ταμπακαριά – Π. Σημανδηράκης: «Μπήκε ο πρώτος κρίκος στην αλυσίδα της ενιαίας διαδρομής του παραλιακού μετώπου» - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

04 Νοεμβρίου 2022

Νέα σελίδα για τα Ταμπακαριά – Π. Σημανδηράκης: «Μπήκε ο πρώτος κρίκος στην αλυσίδα της ενιαίας διαδρομής του παραλιακού μετώπου»

 Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, και την ανάδοχο εργολάβο η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Ανάπλαση περιοχής Ταμπακαριών», παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη. Στην υπογραφή της σύμβασης, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχάλης Καλογριδάκης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.


Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 1.585.539,90€ (με ΦΠΑ) εντάσσεται στον Άξονα προτεραιότητας: 2 «Βιώσιμη Ανάπτυξη με αναβάθμιση του περιβάλλοντος και αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην Κρήτη» του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΚΡΗΤΗ 2014-2020». Το συνολικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του προσεγγίζει τους 18 μήνες.


Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του στους εκπροσώπους των τοπικών Μ.Μ.Ε. ο Δήμαρχος Χανίων, αναφερόμενος στην ανάπλαση της περιοχής των Ταμαπακαριών, έκανε λόγο για ένα σπουδαίο έργο, που «ανοίγει» ουσιαστικά τις πολύ μεγάλες παρεμβάσεις στο παραλιακό μέτωπο. «Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο αφορά στις δύο επιμέρους περιοχές της Αγίας Κυριακής και της οδού Βιβιλάκη και Φραγκοκαστέλλου. 


Οι παρεμβάσεις αυτές έρχονται να συμπληρώσουν όλες τις ανάγκες, που υπάρχουν στον δημόσιο χώρο, να αναβαθμίσουν όλες τις πεζοπορικές διαδρομές, να δημιουργήσουν και να προσθέσουν αστικό εξοπλισμό, καθώς και να φροντίσουν για τις θέσεις στάθμευσης των κατοίκων της περιοχής», τόνισε ο κ. Σημανδηράκης, προσθέτοντας ότι η εν λόγω παρέμβαση θα αναβαθμίσει συνολικά την εμπειρία του επισκέπτη αλλά και του κατοίκου, «ώστε να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε τη συνολική διαδρομή, που η αφετηρία της θα είναι από την Αγία Κυριακή και θα καταλήγει στους Αγίους Αποστόλους», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.


«Στη μελέτη έχουν προβλεφθεί οι εργασίες των δικτύων κοινής ωφελείας, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μία παρέμβαση, που θα απαντά συνολικά στα ζητήματα», ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων, εκφράζοντας την κατανόησή του για τις τυχόν οχλήσεις, που θα προκληθούν σε κάποιους κατοίκους της περιοχής «όμως τα έργα, οι παρεμβάσεις και η ωφέλεια για τον τόπο θα είναι μακροπρόθεσμη». Τέλος, ο Δήμαρχος Χανίων δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τις υπηρεσίες και την προηγουμένη διοίκηση του Δήμου για τις προσπάθειες που κατέβαλλαν για τη δρομολόγηση του έργου της ανάπλασης.

Όπως επεσήμανε από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης το συγκεκριμένο έργο ήταν ενταγμένο στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο, «ενώ συνεχίζουμε με τη νέα προγραμματική περίοδο, καθώς ο Δήμος Χανίων λαμβάνει ένα πόσο, που προσεγγίζει τα 25 εκατομμύρια, για να συνεχίσει όλη αυτή την ανάπλαση, που χρειάζεται η πόλη», πρόσθεσε ο κ. Αρναουτάκης.

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Αρναουτάκης μέσα στο 2023 θα είναι σε εξέλιξη αρκετά έργα, τα οποία έχει προετοιμάσει ο Δήμος και τα οποία είναι οραματικά, τα οποία πρέπει να συνδυαστούν με τα υπόλοιπα έργα, που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης με ένα σημαντικό ποσό. «Μέσα από τη συνεργασία, που έχουμε με τον Δήμαρχο Χανίων, τον Παναγιώτη Σημανδηράκη, και το Δημοτικό Συμβούλιο έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για αυτή την πόλη, που αξίζει μέσα από όλα αυτά τα έργα, ώστε να μπορούμε να πούμε ότι είμαστε περήφανοι για τα Χανιά, είμαστε περήφανοι για την Κρήτη», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο κ. Αρναουτάκης.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου αναφέρθηκε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Μιχάλης Καλογριδάκης, εκφράζοντας παράλληλα τη χαρά του, καθώς ένα μεγάλο έργο, που δρομολογήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία, δρομολογείται, όπως ανέφερε. «Το έργο περιλαμβάνει ανάπλαση πεζοδρομίων, αστικού εξοπλισμού, ενώ μέσα στη μελέτη υπάρχουν και αναπλάσεις σε κοινόχρηστους χώρους, που υπάρχουν σε αυτές τις περιοχές, ενώ θα γίνει και υπογειοποίηση δικτύων», τόνισε ο κ. Καλογριδάκης.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης σύντομη παρουσίαση των παρεμβάσεων πραγματοποίησε η Αρχιτέκτων Μηχανικός του Τμήματος Μελετών, Προγραμμάτων και Δημοτικής Περιουσίας της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Ελένη Βαγιανού.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............