Συναντήσεις Νίκου Ηγουμενίδη για το ν/σχ του Υπ. Υγείας: «Η Κυβέρνηση οδηγεί τη δημόσια υγεία στην προ-ΕΣΥ εποχή» - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

04 Νοεμβρίου 2022

Συναντήσεις Νίκου Ηγουμενίδη για το ν/σχ του Υπ. Υγείας: «Η Κυβέρνηση οδηγεί τη δημόσια υγεία στην προ-ΕΣΥ εποχή»

 Σειρά συναντήσεων με φορείς και συλλόγους εργαζομένων στις δημόσιες δομές υγείας του Νομού Ηρακλείου έχει ξεκινήσει όλο το τελευταία διάστημα ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης με αφορμή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για το οποίο ολοκληρώθηκε χθες η δημόσια διαβούλευση. Ο Νίκος Ηγουμενίδης, πραγματοποίησε ήδη διαδοχικές συναντήσεις με την Διοίκηση και τον Σύλλογο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ στο Ηράκλειο, καθώς και με τον Σύλλογο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ. Στο τραπέζι των συναντήσεων βρέθηκε η ανησυχία για τις τεράστιες ανατροπές που απειλεί να επιφέρει το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης τόσο στην ίδια την φύση της εργασιακής σχέσης των υγειονομικών και νοσοκομειακών ιατρών όσο και για την ποιότητα των υπηρεσιών στους πολίτες.

Ο βουλευτής άκουσε προσεκτικά όλες τις παρατηρήσεις και τις επισημάνσεις επί του νομοσχεδίου όσο και επί των σημερινών συνθηκών που διαμορφώνονται στην δευτεροβάθμια περίθαλψη στα νοσοκομεία, για τις αδικαιολόγητες μετά από τρία χρόνια πανδημίας ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, ενώ επίσης δεσμεύτηκε να συνεχιστούν οι επαφές και οι ενημερωτικές συναντήσεις όλο το επόμενο διάστημα και να αναδειχθούν όλες οι τρομακτικές αλλαγές που επιφέρει το νομοσχέδιο.

Με την αφορμή των παραπάνω συναντήσεων και την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, ο βουλευτής Νίκος Ηγουμενίδης δήλωσε:

«Το νομοσχέδιο επιφέρει τεκτονικές αλλαγές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Οδηγούμαστε στην προ-ΕΣΥ εποχή, αφού καταργούνται κομβικές εργασιακές σχέσεις, θεσμοποιείται η μερική απασχόληση των εργαζομένων στις δημόσιες δομές, περιορίζεται η τακτική λειτουργία των χειρουργείων, αποδυναμώνεται ο ρόλος των δημόσιων δομών υγείας, υποβαθμίζεται η δωρεάν παρεχόμενη υγεία. Η ιδεολογική εμμονή της Κυβέρνησης για συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση της υγείας είναι άκρως εγκληματική για τον πολίτη. Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη οδηγεί τον πολίτη στο να βάζει ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να εξασφαλίσει το αυτονόητο και θεμελιώδες δικαίωμα στην δημόσια και δωρεάν υγεία. Χρειαζόμαστε ένα μέτωπο προοδευτικών δυνάμεων που θα αντιπαραταχθεί στα σχέδια της Κυβέρνησης για παράδοση της υγείας στους ιδιώτες και θα υπερασπιστεί ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας που θα στηρίζει αποτελεσματικά τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............