Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην έκθεση Quality Travel Fair στην Κοπεγχάγη - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

25 Οκτωβρίου 2022

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην έκθεση Quality Travel Fair στην Κοπεγχάγη

 Η Κρήτη παραμένει σταθερά αγαπημένος προορισμός των Δανών, οι οποίοι την επιλέγουν επανειλημμένα για τις διακοπές τους, με ιδιαίτερη προτίμηση στη γαστρονομία, τη φύση, τον πολιτισμό και τις δραστηριότητες στην ύπαιθρο. Εντυπωσιακό μάλιστα ήταν το ενδιαφέρον και η αλληλεγγύη που εξέφρασαν πολλοί από τους Δανούς, που επισκέφθηκαν το περίπτερο του ΕΟΤ στο οποίο φιλοξενήθηκε η Περιφέρεια Κρήτης, για το νησί μετά την πρόσφατη θεομηνία στις περιοχές της Αγίας Πελαγίας και της Σητείας.


Τα παραπάνω διαπίστωσε η αποστολή της Περιφέρειας Κρήτης στο πλαίσιο της συμμετοχής στην διεθνή έκθεση τουρισμού Quality Travel Fair, η οποία έλαβε χώρα στην Κοπεγχάγη στις 22 και 23 Οκτωβρίου. Η εν λόγω έκθεση διοργανώνεται από το 2004 από το δημοφιλές δανέζικο περιοδικό ταξιδιωτικού ενδιαφέροντος VAGABOND που κυκλοφορεί από το 1994 και στην οποία συμμετέχουν προορισμοί από όλο τον κόσμο, ταξιδιωτικά γραφεία, μέσα ενημέρωσης, αεροπορικές εταιρείες, εταιρείες κρουαζιέρας κλπ.

Την παραμονή της έναρξης της έκθεσης έγιναν επαγγελματικές συναντήσεις (B2B workshop) και οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης είχαν επαφές με δημοσιογράφους από τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της Δανίας και τουριστικούς πράκτορες. Η μεγάλη ροή επισκεπτών από τη Δανία προς την Κρήτη, που ξεπέρασε αρκετά σε αριθμό αφίξεων τις λοιπές Σκανδιναβικές αγορές το πρώτο εννιάμηνο του 2022, διαφαίνεται ότι θα συνεχιστεί και την επόμενη τουριστική περίοδο.Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Κώτσογλου και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της Δ/νσης Τουρισμού παρέχοντας πληροφορίες στους επισκέπτες για το πολύπλευρο τουριστικό προϊόν και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης, προσφέροντας παράλληλα γεύση από αυθεντική Κρήτη με ντόπια παραδοσιακά προϊόντα.

Ο κ. Κώτσογλου δήλωσε σχετικά: «Σε μια έκθεση που δεν είναι από τις πιο μαζικές του προγράμματος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Κρήτης, αλλά σε μια αγορά που παραδοσιακά μας στηρίζει, ήταν υπέροχο να ακούς από όλους σχεδόν που προσέγγισαν το περίπτερο του ΕΟΤ ότι είχαν επισκεφθεί την Κρήτη στο παρελθόν και σχεδιάζουν και φέτος να το κάνουν. Η Δανία και η Σκανδιναβική αγορά, παραμένουν από τις κορυφαίες επιλογές της Περιφέρειας Κρήτης και φέτος, με μια αμφίδρομη διάθεση επίσκεψης και φιλοξενίας!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............