Κτηματολόγιο: Την παράταση των προθεσμιών για τους Δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Χερσονήσου ζητάει ο Χάρης Μαμουλάκης - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

25 Οκτωβρίου 2022

Κτηματολόγιο: Την παράταση των προθεσμιών για τους Δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Χερσονήσου ζητάει ο Χάρης Μαμουλάκης

Την αναγκαιότητα παράτασης των προθεσμιών υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο για τους Δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Χερσονήσου, αναδεικνύει με την κατάθεση Ερώτησης προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, με την συνυπογραφή των Βουλευτών Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκου Ηγουμενίδη.


«Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων στο Κτηματολογικό Γραφείο Ηρακλείου, οι ουρές αναμονής αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, καθώς η δήλωση κάθε ακινήτου αποτελεί χρονοβόρα διαδικασία που συχνά απαιτεί επαναληπτικές επισκέψεις» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Με δεδομένη και τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, μεγάλος είναι ο αριθμός των πολιτών που διστάζει να προχωρήσει στη διαδικασία λόγω του υψηλού κόστους που απαιτείται καθώς για να προλάβει την προθεσμία πρέπει να απευθυνθεί σε ιδιώτες δικηγόρους και μηχανικούς. Γι’ αυτό και είναι απαραίτητη η στελέχωση του Κτηματολογικού Γραφείου Ηρακλείου με όλες τις απαιτούμενες ειδικότητες, όπως και η ρεαλιστική παράταση των προθεσμιών των δηλώσεων για τους Δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Χερσονήσου ώστε να διεκπεραιωθούν επιτυχώς οι δηλώσεις των ακινήτων.».

Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση, η προθεσμία για τους Δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Χερσονήσου είναι η 22α Νοεμβρίου 2022. Ωστόσο, μέχρι σήμερα το ποσοστό των παραληφθέντων δικαιωμάτων για το βόρειο τμήμα του Νομού Ηρακλείου, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, φτάνει μόλις το 16%, κάνοντας εκ των πραγμάτων αδύνατη την ολοκλήρωση της διαδικασίας μέχρι την εκπνοή της προθεσμίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............