«Η σιωπή είναι ΠΑΝΤΑ συνεργός του θύτη» Τον Νοέμβριο στοχευόμενα σεμινάρια σε εμπλεκόμενους επαγγελματίες για την προστασία των παιδιών - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

12 Οκτωβρίου 2022

«Η σιωπή είναι ΠΑΝΤΑ συνεργός του θύτη» Τον Νοέμβριο στοχευόμενα σεμινάρια σε εμπλεκόμενους επαγγελματίες για την προστασία των παιδιών

 Η απάνθρωπη ιστορία με θύμα το 11χρονο κοριτσάκι στoν Κολωνό, το οποίο βιάζονταν κατ’ επα-νάληψη και επί μήνες από τους δύο συλληφθέντες κατηγορούμενους βιαστές του ενώ ερευνάται το προφίλ δεκάδων άλλων παιδεραστών, περίπτωση που αποδεικνύεται μάλλον μοναδική στα αστυνομικά χρονικά, συνεχίζει να δείχνει με τον πιο σκληρό τρόπο, κακοποιητικές συμπεριφορές με θύματα μικρές αθώες ψυχές.


Στον Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου, φοβόμαστε ότι είδαμε μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Ο Φορέας μας στέκεται δίπλα σε όλα τα παιδιά που αντί να απολαμβάνουν αγάπη, τρυφερότητα, ασφάλεια και προσοχή, βιώνουν τον εφιάλτη κάθε μορφής κακοποίησης και συνεχίζει εδώ και δύο δεκαετίες να στηρίζει μέσω του εξειδικευμένου προσωπικού (Ψυχολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί και Κοινωνιολόγοι), του Πιστοποιημένου Συμ-βουλευτικού Κέντρου του, του Ξενώνα Κακοποιημένης Γυναίκας και Παιδιού, τη Γραμμή SOS 801 11 16000, 2810 242121 και 6974 301 011.

Επιπλέον κινείται δραστήρια, σε ότι αφορά τη μεγιστοποίηση της προστασίας των παιδιών που κακοποιούνται. Πολύ περισσότερο, επιδιώκει την κινητοποίηση των εμπλεκόμενων φορέων και κυρίως του Κράτους σε ότι αφορά την πιστή τήρηση όσων περιγράφει ο Νόμος για την προστασία των παιδιών που είναι θύματα ή μάρτυρες κακοποίησης.

Αξίζει να τονιστεί ότι όλο τον Νοέμβριο θα διεξαχθούν στοχευόμενα σεμινάρια σε εμπλεκόμενους επαγγελματίες σχετικά με την προστασία των παιδιών κατά τη διάρκεια της καταγγελίας και κα-τάθεσης, ενώ επιδιώκει να κινητοποιηθούν δικαστές και νομικοί ώστε να μειώνεται στο ελάχιστο ο επανατραυματισμός των παιδιών κατά τη διάρκεια της δικαστικής - νομικής διαδικασίας.

Παράλληλα, το μεγάλο όραμα του Συνδέσμου, το Σπίτι των Αγγέλων βρίσκεται στη φάση της απο-περάτωσης στις Αρχάνες Ηρακλείου, για την προστασία και φιλοξενία μικρών παιδιών που έχουν

εγκαταλειφθεί από τους γονείς τους, είναι παραμελημένα ή έχουν απομακρυνθεί από τις οικογέ-νειες τους λόγω ακατάλληλων συνθηκών. Ο Σύνδεσμος τονίζει ότι το Σπίτι των Αγγέλων θα μπο-ρεί να είναι και στη διάθεση της Πολιτείας ώστε να διαθέτει μια ολοκληρωμένη και άρτια δομή προστασίας παιδιών θυμάτων κακοποίησης, ακόμα και με την προσφορά χώρων για τη διεξα-γωγή δικανικής συνέντευξης εάν και εφόσον χρειαστεί.

Επειδή κάθε παιδί έχει δικαίωμα στην αγάπη, την προστασία και το όνειρο, είναι ευθύνη όλων μας, της Πολιτείας, των αρμόδιων Φορέων και Δομών αλλά και του οικογενειακού, συγγενικού, εκπαιδευτικού και κοινωνικού περιβάλλοντος όχι μόνον να μην σιωπούμε αλλά και να προστα-τεύουμε τα παιδιά όταν ένα έγκλημα βίας και κακοποίησης συντελείται και να επαγρυπνούμε ώ-στε τα παιδιά αυτά να λαμβάνουν την μέγιστη προστασία που είναι δυνατόν να επιτευχθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............