Η φωτογραφία του αστυνομικού Παναγιώτη Τσιριμώκου που ταξιδεψε σε ολο τον κοσμο - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

12 Οκτωβρίου 2022

Η φωτογραφία του αστυνομικού Παναγιώτη Τσιριμώκου που ταξιδεψε σε ολο τον κοσμο

 Ο Παναγιώτης Τσιριμώκος υπηρετεί στον αστυνομικό σταθμό του αεροδρομίου στη Σητεία . Η στιγμή της έμπνευσης "ήρθε" το 2016 και έμελε να την δουν πολυαριθμα ζευγάρια μάτια!



Από τη Σητεία σε όλο τον κόσμο ταξιδεύει η φωτογραφία του αστυνομικού Παναγιώτη Τσιριμώκου, που διακρίθηκε μεταξύ των περισσότερων από 1.000 φωτογραφιών που εστάλησαν από 160 αστυνομικούς στο φετινό διεθνή διαγωνισμό της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών.


Η φωτογραφία του κ.Τσιριμώκου τραβήχτηκε, όπως εξηγεί ο ίδιος στο Cretalive, "το Νοέμβριο του 2016 στον αερολιμένα Σητείας". "Εκείνη την ημερομηνία έγινε ένα παγκόσμιο event με τίτλο VINTAGE AIR RALLY που είχε αφετηρία το αεροδρόμιο της Σητείας και τερματισμό το Cape Town της Νότιας Αφρικής, στο οποίο συμμετείχαν αεροπλάνα αντίκες. Έτσι, καθώς επιτηρούσα τα αεροπλάνα κατά τη διάρκεια της  υπηρεσίας μου, βρήκα την ευκαιρία και έβγαλα την φωτογραφία" - αναφέρει ο αστυνομικός. Πλέον μπορεί να καμαρώνει καθώς η φωτογραφία του βρίσκεται μεταξύ των 40 καλύτερων που βρήκαν μια θέση στην έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 65ου Συνεδρίου της ΙΡΑ της Ισπανίας!

Όμως ο δρόμος ως το διαγωνισμό δεν ήταν ... αυτόματος! Χρειάστηκε η ενθάρρυνση από πλευράς του προέδρου της I.P.A Λασιθίου Κώστα Φραγκάκη, ο οποίος παρότρυνε τον συνάδελφό του να λάβει μέρος στον εν λόγω διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα "Police at work" (Η Αστυνομία επί το έργον. Και μάλιστα ο ίδιος ο (ερασιτέχνης) φωτογράφος δε φανταζόταν, όπως αναφέρει, ότι θα διακριθεί.

"Το να φωτογραφίζω μου αρέσει σαν χόμπυ (κυρίως αεροπλάνα και τοπία), λόγω των υποχρεώσεων, όμως, δεν μπορώ να ασχοληθώ όσο θα ήθελα" - λέει ο ίδιος.

Ο Παναγιώτης Τσιριμώκος



"Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά τόσο για τον τόπο μας όσο και για την υπόλοιπη Ελλάδα η διάκριση αυτή. Ιδιαίτερα, δε, όταν το παγκόσμιο συνέδριο για το 2023 θα διεξαχθεί στην Ελλάδα, όπου αστυνομικοί μέλη της ΔΕΑ θα έρθουν από όλο τον κόσμο. Η εν λόγω διάκριση αποτέλεσε ερέθισμα και για άλλους συναδέλφους μας, που τραβάνε ερασιτεχνικές λήψεις να ρωτήσουν και να μας δηλώσουν από τώρα, ότι θέλουν να συμμετάσχουν σε κάποιο επικείμενο διαγωνισμό. Ο νέος Έλληνας Αστυνομικός αποδεικνύει ότι πέρα από την άψογη άσκηση των καθηκόντων του μπορεί μέσω των χόμπι του να προάγει τον πολιτισμό μας και έξω από τα σύνορα της χώρας μας" - αναφέρει ο πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Λασιθίου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, Κώστας Φραγκάκης.

Για τα ... πρακτικά, πρώτος νικητής στο διαγωνισμό ήταν ο Ian Glendinning από το IPA UK που απέσπασε το Πρώτο βραβείο στην κατηγορία “Police” από την IPA SLOVENIA. Πρώτο βραβείο στην κατηγορία “Open” απονεμήθηκε στον Bernard Sermier από την IPA ΕΛΒΕΤΙΑ. Τα βραβεία πήραν επίσης η Ουγγαρία, η Γερμανία, το Ισραήλ και η Ρουμανία. Αλλά καθώς φαίνεται, η διάκριση της φωτογραφίας του Παναγιώτης Τσιριμώκου, ανοίγει το δρόμο και για άλλους αστυνομικούς που κρύβουν μια καλλιτεχνική πλευρά!

διαγωνισμός φωτογραφίας

διαγωνισμός φωτογραφίας

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............